Дневен архив: 19/11/2019

Подземният минен музей в Перник с номинация за наградите в туризма

Подземният минен музей в град Перник е сред номинациите за годишните награди за туризъм 2019г. Освен уникалния подземен минен музей в Перник, сред номинираните културни обекти са и природната забележителност Ждрелото на река Ерма край град Трън и музеите в трънските села Бусинци и Студен извор. От 7 ноември започна електронното гласуване за четвъртите Годишни награди в туризма – 2019. ... Прочети още »

Затворник крал лотарийни билети, съдят го пак

Криминално проявен и осъждан отново се изправя пред правосъдието. На 26 февруари тази година, от магазин за хранителни стоки в град Радомир били откраднати лотарийни билети. Служители от местното районно управление на полицията започнали разследване. В резултат на проведени множество издирвателни и процесуално-следствени действия е установено, че извършител на деянието е 39-годишен от град Червен бяг. Мъжът е криминално проявен ... Прочети още »

Денислав Захариев е председател на групата на ПП ГЕРБ в новия ОбС

Денислав Захариев е председател на групата на ПП ГЕРБ в Общински съвет – Перник. Той беше избран с абсолютно мнозинство от представителите на политическата сила в местния законодателен орган, съобщиха от партийната централа. „Осъзнаваме огромната отговорност, която ще имаме в местния парламент през следващите четири години. Ще настояваме да се водят конструктивни дебати и да се работи в полза на ... Прочети още »

Градоначалникът представи екипа си на селските кметове

Днес новоизбраният кмет на община Перник Станислав Владимиров проведе първата от наложилите се вече като традиция срещи с кметовете на кметствата в общината. На форума той представи своите заместници Мирослав Стоицев и Стефан Кръстев, с които ще работят като един екип, в добър синхрон. Владимиров припомни, че поемайки поста, е дал дума да бъде оптимизирана общинската администрация и намаляването на ... Прочети още »

Режимът на водоснабдяването ще се отрази негативно върху качеството на топлата вода

Честите аварии по водопроводната мрежа напоследък, в резултат на които се налага „В и К” да спира подаването на вода, доведе до изгарянето на помпите, които подкачват топлата вода в абонатните станции. Това информира изпълнителният директор на „Топлофикация Перник” инж. Любомир Спасов. „ Вече имаме около 40 такива изгорели помпи. По тази причина се наложи да закупуваме специални устройства, които ... Прочети още »

АПИ уведоми губернатора на Перник за предприетите дейности по рехабилитацията на пътя свързващ общините Брезник и Сливница

Агенция пътна инфраструктура е предприела дейности по стартирането на основен ремонт и рехабилитация на път III-811 в участъка София–Брезник. Областният управител сезира пътната агенция по сигнали на граждани на община Брезник, в които се твърди, че републиканският път е в недобро техническо състояние. Това стана и една от причините през месец август тази година транспортната фирма, изпълняваща превоз на пътници ... Прочети още »

Две нови линейки получава тази седмица ЦСМП-Перник

Намаляват амбулаторните прегледи и обажданията на телефон 112 в областта. За сметка на това се наблюдава леко увеличение на обажданията на спешния телефон в Перник и Радомир. Това е анализът, който прави за изминалата седмица директорът на Центъра за спешна медицинска помощ д-р Валери Симеонов.”Анализът, който правим за изминалата седмица показва, че в Перник за дните петък, събота и неделя ... Прочети още »

Доброволци залесяваха на територията на „ДГС Радомир”

600 фиданки от дъб на площ от 2 дка засадиха в съботния ден над радомирското с. Долна Диканя 120 доброволци. Това информира директорът на „ДГС Радомир” инж. Веселин Владов”. Доброволците бяха организирани от „Гората.бг – 100 000 садим гора”.  „В момента извършваме почвоподготовка на 104 дка, върху които напролет ще засадим зимен дъб, черен бор и 10% медоносна липа”, поясни ... Прочети още »

Етапна оценка от ревизираните 288 къщи за гости в мониторинг по ПРСР 2007-2013

  От проверените на място през юни 288 проекта, получили финансиране за изграждане на къщи за гости по ПРСР 2007-2013 г. към момента са обработени резултатите за 276 от тях. След извършения анализ и допълнителни административни проверки, ДФ „Земеделие“ стартира процедурата по откриване на производства по издаване на Актове за установяване на публично държавно вземане.    До момента са открити ... Прочети още »

Поли Генова показа кой е бащата на сина й

Поли Генова упорито се опитваше през последните месеци да скрие личния си живот от медиите. Певицата само говореше за своя любим, от който има син, но така и не се появиха никъде заедно. Това породи множество спецулации, че вероятно Поли не е заедно с бащата на детето си. Имаше и такива, които я заподозряха в ин витро процедура, тъй като ... Прочети още »