Дневен архив: 17/11/2019

Радомирка е пострадалата при въоръжения грабеж в София

Въоръжен обир бе извършен на газстанция в столицата в събота, малко след 21 часа. Екшънът се е разиграл на обект, намиращ в столичния квартал „Манастирски ливади“. По първоначална информация нападателят е бил въоръжен с нож или друг остър предмет. С него той ранил 53-годишна служителка на газстанцията по ръката. Жената е прегледана  от медицински екип на място. Крадецът е бил ... Прочети още »

Защо не бяха забелязани първите червени лампи за безводието?

Мерките за воден режим в Перник са болезнени, но изключително належащи. Това заяви кметът на града Станислав Владимиров на специалната пресконференция във връзка с въвеждащия се воден режим. Той е категоричен, че проблемът е бил подценен от ръководството на ВиК дружеството, тъй като още от началото на 2019 г. е имало индикации, че годината ще бъде по-суха от обикновено и ... Прочети още »

Областна администрация – Перник, ОДМВР и БЧК отбелязват Световния ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортни произшествия

За поредна година областна администрация – Перник се включва в отбелязването на Световния ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортни произшествия.  Той е избран с решение на Генералната асамблея на Организацията на обединените нации от 2005 година и се чества всяка трета неделя на месец ноември. През 2019 г. календарният ден за възпоменание е 17 ноември и ще премине под ... Прочети още »

Делегация от Сърбия поздрави кмета на Ковачевци по повод преизбирането му

 Преизбраният за трети мандат кмет на община Ковачевци Васил Станимиров беше поздравен от делегация от Република Сърбия. Тя се водеше от Драган Маркович Палма председател на политическата партия Обединена Сърбия, депутат в сръбския национален парламент, председател на градската скупщина на Ягодина.  „Добре дошъл на моя стар приятел Драган Маркович Палма и добре дошли на делегацията в Община Ковачевци. Поводът да се ... Прочети още »

Перничанин отива на съд за „купуване на гласове“ по време на избори за Европейския парламент

 Районна прокуратура – Перник е предала на съд Н.В. по обвинение за извършено от него престъпление по чл. 167, ал. 2, вр. чл. 26, ал. 1 от Наказателния кодекс.  Обвиняемият Н.В. се интересувал от политическия живот в страната и споделял идеологическите възгледи на една от политическите партии. Във връзка с предстоящите на 26.05.2019 г. избори за членове на Европейския парламент от ... Прочети още »

Днес шофьорите да карат внимателно в посока Бургас между 18-ти и 20-ти километър на АМ „Тракия“

 Днес – 17 ноември, от 8 ч. до 17 ч., движението по АМ „Тракия“ между 18-ти и 20-ти км, в посока Бургас, ще се осъществява в една лента. Поради ремонтни дейности на пътната настилка преминаването по изпреварващата лента ще бъде ограничено, а трафикът ще се пренасочва в активната.  Шофьорите е необходимо да карат с повишено внимание и съобразена скорост, като ... Прочети още »

Годжи счупи ръка при падане

50-годишният Георги Милчев-Годжи се показа със счупена ръка в едно от последните издания на шоуто на Слави Трифонов по новата му телевизия. Музикантът не пожела да отговори какво се е случило с дясната му ръка, въпреки директния въпрос на шефа му и бързо-бързо напусна мястото си в „Ку-ку бенд”. Преди това пък той се криеше пред йоника, като нарочно държаше ... Прочети още »