Дневен архив: 15/11/2019

Обръщение към жителите на Пернишко по повод 17 ноември

Директорът на ОДМВР и областният управител на Пернишка област с обръщение към гражданите във връзка със Световния ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортни произшествия – 17 ноември 2019 г. В него се кщазва: УВАЖАЕМИ СЪГРАЖДАНИ ОТ ПЕРНИШКА ОБЛАСТ, С решение на Генералната асамблея на Организацията на обединените нации от 2005 г. всяка трета неделя на месец ноември е определена ... Прочети още »

Ясен е режимът за водоснабдяването на Перник

В следобедните часове днес стана ясен режимът, по който ще бъде осигурена питейната вода в областния град и околните населени места, разчитащи на язовир „Студена”. Чешмите ще текат от 5 до 10 часа сутрин и от 17 до 22 часа вечер. Режимът влиза в сила от понеделвик. Това е третият и най-удобен за перничани вариант. Той е предложен от кмета ... Прочети още »

Перничани на протест пред ВиК! Искат оставки и съдебна отговорност за виновните за безводието!

Напрежението през последните седмици, създало се заради предстоящия воден режим в Перник, расте главоломно. То ескалира просто с часове. И ако в началото имаше призиви за някаква форма на протест срещу дългото бездействие на ВиК Перник, сега вече той е ясно очертан.  Протестът се организира в социалната мрежа и е насрочен за 20 ноември пред сградата на водоснабдителното дружество в ... Прочети още »

Сатиричният театър с дарение за пернишкото АГО

Екипът на Сатиричния театър се присъедини към благотворителната акция за събиране на средства за ремонт на Акушеро-гинекологичното отделение на Многопрофилната болница за активно лечение „Рахила Ангелова“ в Перник. След изиграното на 11 ноември представление на „Вечеря за тъпаци“ директорът на театъра Калин Сърменов се обърна с призив към зрителите да проявят съпричастност към дарителската кампания. Още същата вечер бяха събрани ... Прочети още »

Кръгла маса „Семейство без насилие – участвай активно и ти“ в Перник

Близо 1 милиард деца по света са станали жертва на физическо, сексуално или психологическо насилие през последната година (изследване на СЗО). Насилието над деца включва всички форми, независимо дали са извършени от родители или други авторитети, връстници или непознати. По данни на НОЕМА от 2016 година всяка четвърта българка е засегната от домашно насилие, респективно децата във всяко четвърто българско ... Прочети още »

Съветник №1 на БСП напуска ОбС, ще е юридически съветник на кмета на общината

Адвокат Анжела Асенова, която оглави листата на левицата за общински съветници на местните избори 2019,  е решила да напусне минипарламента, но това в никакъв случай не означава, че съветниците от ГЕРБ ще имат спокойствие. Не случайно на наричат топ юристката „острието на социалистите”. В личен пост във фейсбук тя обясни мотивите си за взетото решение. „Днес подадох оставка като общински ... Прочети още »

Съдят още един пиян шофьор

Столичанин ще бъде съден за шофиране на автомобил в нетрезво състояние. На 21 септември 2019 година, на първокласен път Кюстендил – София, в района на пернишкия квартал „Хумни дол“ е бил проверен „Форд Фокус”, управляван от 31-годишен столичанин. Пробата му за алкохол се оказала над 1,2 промила. Анализът на кръвната му проба показал 1,42 на хиляда. Привлечен е като обвиняем ... Прочети още »

Масови проверки за зимни гуми в Пернишко

Акцията на полицията „Зима“ е в разгара си. От днес „Пътна полиция“ при ОДМВР – Перник започва масирани проверки за оборудване на автомобилите със зимни гуми или такива с грайфер над 4 мм. Освен за гуми, органите на реда ще контролират и за изправност на стъкломиещите устройства, осветителните системи и като цяло техническото състояние на автомобилите. Глобите при подобни нарушения ... Прочети още »

Перничанин на съд за грабеж

24-годишен перничанин се изправя пред съда за грабеж. Престъплението е извършено на 19 юли тази година. На автомивка в пернишкия квартал „Иван Пашов“, неизвестен тогава мъж издърпал златна верижка от врата на 25-годишно момиче и избягал. След подаден сигнал в полицията били предприети действия, за установяване на извършителя. В резултат на  проведени множество издирвателни и процесуално-следствени действия е изяснено, че ... Прочети още »

Изплащат възнагражденията на членовете на СИК в Перник

Община Перник започна изплащането на възнагражденията на членовете на секционните избирателни комисии за Местни избори 2019. Издължаването на парите ще се извършва в Деловодството, на партера на общината от 18 до 20 ноември. На 18-ти ноември членовете на СИК ще могат да получат възнагражденията си между 13.00 ч. и 16.30 ч., а на 19 и 20 ноември – от 9.30 ... Прочети още »