Дневен архив: 14/11/2019

САП протестира присъдите на виновните за смъртта на 14-годишния перничанин Алекс

Апелативна прокуратура – София протестира оправдателната присъда, с която състав на Софийски апелативен съд е признал подсъдимия Валентин Павлов за невиновен по повдигнатото му обвинение – немарливо изпълнение на правно регламентирана дейност, представляваща източник на повишена опасност, причинило смъртта на четиринадесетгодишен пациент. Протестират се и изменените присъди спрямо другите подсъдими по делото – Венета Павлова и Йоанна Филипова. Тримата подсъдими ... Прочети още »

Мъжки екип поема управлението на община Перник!

Мъжки екип поема управлението на община Перник през следващите четири години. На специална пресконференция вчера градоначалникът Станислав Владимиров припомни, че още поемайки поста, заявил, че ще работи само с двама, вместо с четирима заместници. Той представи и мъжете, на които ще разчита в управленския си мандат да работят като силен и единен екип. Ще работим в синхрон, прозрачно и честно, ... Прочети още »

Нагло! По 18-20 хилядарки обезщетения планували да вземат трима бивши заместник-кметове на Перник!

В разговор с новия пернишки кмет Станислав Владимиров премиерът Борисов лично е разпоредил да бъдат отменени издадените вече заповеди за освобождаване на бившия кметски екип и да бъдат изготвени нови, без никакви обезщетения, защото това по думите на министър – председателя, е безобразие! Причината – тримата зам.кметове – Владислав Караилиев, Денислав Захариев и Йордан Павлов, е трябвало да напуснат кабинетите ... Прочети още »

Кметът на Перник:Ръководството на ВиК трябва да понесе отговорност!

„Обемът на язовир „Студена” е основният индикатор за това да се предприемат мерки за влизане във воден режим. Тези мерки са изключително болезнени, но и изключително належащи“. Това каза кметът на община Перник Станислав Владимиров вчера. Той добави, че проблемът е от месеци и е бил подценен от ръководството на ВиК. „Особеността на язовир „Студена” е, че  не може да ... Прочети още »

Ремонти по водопроводната мрежа оставиха без вода половин Перник

Ремонтни дейности по водопроводната мрежа в района на бившия Домостроителен комбинат, в кв. „Мошино”, оставиха без вода днес кварталите: „Изток”, „Мошино”, „Тева” ,”Стара Тева” и селата Люлин и Бучино. Това информираха от „В и К”. От там поясниха, че спирането на водата се е наложило, заради извършването на ремонтни дейности  на два крана Ф600 във връзка с предстоящия режим на ... Прочети още »

Днес да почерят…

 Днес  Православната църква почита паметта на Св. Филип, който е един от дванадесетте апостоли на Христос. Той бил роден край Галилейско море, в град Витсаида („град на риболовците”). Оттам били и други двама апостоли – Петър и Андрей. Още от малък Филип изучавал Свещеното писание и след възкръсването на Христос тръгнал да проповядва Божието слово в земите на Сирия и ... Прочети още »

Четири пъти са се увеличили болните от остри респираторни заболявания в региона

Четири пъти са се увеличили болните от остри респираторни заболявания през изминалата седмица, установи Регионалната здравна инспекция. Регистрирани са 80 случая, при 20 през предходната седмица.  Заболеваемостта в региона през този период е 109.42 %oo, при средна за страната 88.06 %oo на 11.11.2019 г. През изминалата седмица здравната инспекция констатира намаление на болните от заразни заболявания. Регистрирани са 5 заболели, ... Прочети още »

Годишният план за ползване на дървесина за 2020 година представи ЮЗДП пред бизнеса

  Годишният план за ползване на дървесина в Югозападното държавно предприятие през 2020 г. е 1 111 000 кубически метра. От тях близо 700 000 кубика са от редовни обекти, като 375 000 куб. метра са иглолистни гори, а 310 000 куб. метра – широколистни. Очакванията са в края на тази година около 420 000 кубика дървесина да е от преходни ... Прочети още »

Конкурсът „Най-красиво писмо до Дядо Коледа” очаква вече детските послания

 „Български пощи“ ЕАД и тази година обявява началото на харесвания от всички деца в страната конкурс „Най красиво писмо до Дядо Коледа“. Крайният срок за изпращане на писмата е 12 декември 2019 година. Всички малчугани, които са изписали правилно своя адрес и са залепили върху плика пощенска марка с номинал 0.65 лв., ще получат много желаното писмо лично от Дядо ... Прочети още »