Дневен архив: 13/11/2019

Обсъжда се нов режим на водоснабдяване в Перник и населените места, които се водоснабдяват от язовир „Студена”

След като новоизбраният кмет на община Перник Станислав Владимиров, веднага щом встъпи в длъжност, върна предложения от ръководството на „В и К” режим на водоснабдяване на община Перник, в сряда се състоя работна среща във водоснабдителното дружество. На нея присъстваха: кметът на Перник Станислав Владимиров, областният управител Ирена Соколова,  ръководството на „В и К” и специалисти.  Срещата беше инициирана от ... Прочети още »

Десислава Стоянова встъпи официално в длъжност като кмет на кметство „Изток”

 След като положи клетва вчера, заедно с останалите 15 кметове от община Перник, в присъствието на областния управител Ирена Соколова, председателя на ОИК Надя Боянова и новоизбраните общински съветници, Десислава Стоянова се отправи към кметство „Изток”. Пред сградата на кметството тя беше посрещната от множество перничани, дошли да я поздравят и да й пожелаят успешен мандат. Досегашният кмет на кметството  ... Прочети още »

97 проверки извършиха само за месец експертите от РИОСВ-Перник

97 проверки на 84 обекта са извършили експертите от РИОСВ – Перник през октомври. От тях 54 проверки са планови и 43 – извънредни. За отстраняване на установени несъответствия са дадени 42 предписания. Съставени са 7 акта за констатирани административни нарушения на екологичното законодателство. Това информираха от екоинспекцията. 16 проверки в 12 производствени обекта на територията на Кюстендилска и Пернишка ... Прочети още »

Трънските стопани отново получиха най-висок среден добив от декар от картофите

Приключи кампанията по прибирането на картофите в областта, информираха от Областна дирекция „Земеделие”. Първи с тази отговорна задача се справиха стопаните от Радомир. От засетите в общината 1 420 дка те получиха 2 556 т картофи при 1 800 кг среден добив от декар. Земеделците от Брезник от засетите 380 дка получиха 780 т картофи при 2 000 кг среден добив от декар, ... Прочети още »

Зелена академия“ в Перник запозна младите хора с устойчивите модели за опазване на околната среда

На 8 ноември в Перник се проведе екофорум под надслов „Зелена  академия“. РИОСВ – Перник беше съорганизатор на събитието, което се реализира от Лесотехническия университет в партньорство с Община Перник, Регионалната здравна инспекция и Природен парк Витоша. Инициативата  е част от Оперативна програма „Наука и образование в интелигентен растеж“ и цели приобщаване на цялата общественост към чистотата на екосистемите. Темата ... Прочети още »

Без пожизнена втора пенсия за 50% от новите пенсионери

Половината от българите, които ще получат първите допълнителни пенсии след 2021 година,  няма да имат право на пожизнена пенсия.  Причината е, че няма да имат достатъчно натрупани средства в своите индивидуални партиди. Това заяви социалният министър Бисер Петков на кръгла маса по темата. Те ще трябва да ползват другата схема, която Министерството на труда и социалната политика предлага – разсрочено ... Прочети още »

Ето коя актриса от „Откраднат живот“ се разведе!

На актьорите и въобще на публичните хора им е много трудно да съчетаят професията с личния живот. Разводите при тях за ежедневие, а някои дори се отказаха от това да търсят любовта. Една от актрисите от „Откраднат живот“ също е минала по този път. Разделила се е със съпруга си, но досега предпочиташе да крие този факт. Актрисата Елена Карабойчева, ... Прочети още »