Дневен архив: 12/11/2019

Прекрачили закона – пред Темида

Рецидивист от Брезник се изправя пред съда за кражба. Престъплението е извършено на 4 ноември тази година, когато през незатворен прозорец е проникнато в апартамент в областния град и били откраднати телевизор, пробивна машина, мобилни телефони, радиоприемник и други вещи. След подадения сигнал служители от Второ РУ задържали 35-годишен брезничанин, познат на полицията и осъждан за различни престъпления. Привлечен е ... Прочети още »

Новият кмет на Перник връща заповедта за водния режим на ВиК

След като врезе в кабинета си, Станислав Владимиров даде първата импровизирана пресконференция. Малко преди това председателят на Областния съвет на БСП Валентин Петков му подари икона на покровителя на Перник- Свети Иван Рилски с пожелания да закриля както него, така и всички работещи в Община Перник- Връщам заповедта на „ВиК“- Перник за предложението за воден режим, според който перничани ще ... Прочети още »

Димитър Колев оглави пернишкия Общински съвет

Димитър Колев е новият председател на пернишкият Общински съвет. Той бе избран с тайно гласуване и оглави минипарламента с получените 25 гласа. 12 от съветниците не бяха отбелязали нищо в бюлетината. След като съветниците положиха клетва днес, беше дадено правото на най-възрастния от тях – Андрей Андреев от БСП да открие и води заседанието, което трябваше да предложи и избере ... Прочети още »

Новият кмет на Перник Станислав Владимиров встъпи в длъжност!

Още преди да започне официалната тържествена сесия днес, пред зала „Панорама” се бяха събрали стотици перничани, които по-късно изпълниха и пленарната зала, за да поздравият лично Станислав Владимиров и  новите кметове кметства в общината, както и бъдещите съветници. Новият кмет на Перник положи клетва  на тържествено заседание на Общинския съвет. След като получи удостоверението си от ОИК,  той получи  от ... Прочети още »

Пернишкият Общински съвет: Ще работим за благото на Перник!

На тържествена сесия на Общинския съвет в Перник, избраните 37 съветници и кметовете на 16-те кметства в общината се заклеха да работят за благото на своите избиратели. Заседанието бе открито от областния управител Ирена Соколова. Която припомни на новите местни законотворци, че всеки съветник, всеки кмет трябва да работи в името на благото на Перник, а решенията, които ще бъдат ... Прочети още »

ЦСМП има готовност за работа при зимни условия

  Сравнително спокойна е била изминалата седмица за екипите на Центъра за спешна медицинска помощ. През цялата седмица на спешния телефон 112 са приети 300 повиквания, а във филиалите на ЦСМП в областта са извършени общо 250 амбулаторни прегледа. Това информира директорът на ЦСМП д-р Валери Симеонов. ”През  изминалата седмица, за радост, нямаме фалшиви обаждания. Реагирахме на 4 катастрофи в ... Прочети още »

174 нарушения в региона установи Инспекцията по труда за един месец

  65 проверки по спазване на трудовото законодателство и осигуряване на здравословни и безопасни условия на труд във фирмите на територията на област Перник е извършила Дирекция „Инспекция по труда” през месец октомври.   Най-много- 24, са проверките, свързани с изпълнението на издадени предписания за отстраняване на констатирани нарушения. 15 проверки са по искане по чл.327, във връзка с постъпили сигнали ... Прочети още »

„КРИБ-Перник” навършва 5 години от създаването си

На 12 ноември 2019г. се навършват 5 години от учредяването „КРИБ Перник”. От своето създаване, през 2014г., до сега „КРИБ Перник” работи усилено и успя да се наложи като незаобиколим фактор в социално – икономическото развитие на град Перник и областта. Структурата не спря да се разраства и с всяка изминала година става по- голяма и по- влиятелна. Пожелаваме на всички ... Прочети още »

MЗ сключи договори за провеждането на обученията и осигуряване на логистика по проект „Подобряване на условията за лечение на спешните състояния“

След проведени по реда на Закона за обществените поръчки процедури Mинистерството на здравеопазването сключи два договора в изпълнение на проект BG05M9OP001-3.007-0001 „Подобряване на условията за лечение на спешните състояния“ (ПУЛСС). Университетска болница „Н. И. Пирогов“ е избрана за изпълнител, който да проведе обученията на служителите на спешната медицинска помощ и спешните отделения. Стойността на договора е до 717 592, 55 ... Прочети още »