Дневен архив: 11/11/2019

Обвиняем за закани с убийство и хулиганство на съд

Районна прокуратура – Перник е внесла за разглеждане в съда на обвинителен акт срещу С.Н. на 67 години, извършил престъпление по чл. 144, ал. 3 и по чл. 325, ал. 1 от Наказателния кодекс. Обвиняемият бил редовен клиент в денонощен магазин „Велиса“ на улица„Стара планина“ в Перник и се познавал с продавачката Е.Я., като често бил обслужван от нея. През ... Прочети още »

Новият стар кмет на Радомир положи клетва

Новоизбраният Общински съвет в Радомир, кметът на общината Пламен Алексиев и кметовете на кметствата Друган, Дрен и Извор, избрани на провелите се местни избори, положиха днес клетва пред областния управител на Перник Ирена Соколова. Клетвата произнесе Ирена Соколова на основание чл. 31, ал. 1 от ЗМСМА и беше повторена от встъпилите в длъжност съветници. Губернаторът се обърна към местния Общински ... Прочети още »

Ирена Соколова поздрави новия директор на РДПБЗН – Перник

Областният управител се срещна с временно преназначения на длъжността Директор на Регионална дирекция «Пожарна безопасност и защита на населението» комисар Борис Борисов. От 1 ноември 2019 г. той изпълнява функциите на своя предшественик комисар Емил Марков след неговото пенсиониране. „Уверена съм, че като доказан професионалист с безспорни качества, ще изпълнявате задачите си на ръководител в поверената Ви дирекция в Перник ... Прочети още »

Млади мениджъри влязоха в областта

За поредна година Областна администрация-Перник се включи в Националната инициатива „Мениджър за един ден” – 2019 на Джуниър Ачийвмънт България. Областният управител бе работодател-домакин на четирима ученици, които усетиха динамиката на работния ден на експертния екип на администрацията. Ирена Соколова се среща с младежите, кандидатствали по обособените позиции.  Ния Боянова от ГПЧЕ „Симеон Радев” зае поста на губернатора. Венелин Степанов ... Прочети още »

Д-р Мария Маринова и екипът й с анализ на отминалия местен вот

Изборите вече са минало, а днес новите кметове и общински съветници ще положат клетва на тържествена сесия. Сред местните минипарламентаристи ще е и д-р Мария Маринова. На специална пресконференция вчера тя направи анализ на предизборната си кампания и резултатите от вота на перничани, на която не спести и някои горчиви констатации. Д-р Маринова, заяви, че местната коалиция ЕНП, БЗНС „Никола ... Прочети още »

Мъж, нарушил съдебна заповед, в ареста

59-годишен е задържан за нарушаване на съдебна заповед. Престъплението е извършено през миналата седмица, когато 39-годишна перничанка се обадила на телефон 112 и сигнализирала, че 59-годишен мъж е на адреса й и нарушава заповед на съда, с която му е забранено да я доближава. Съдебният акт е от началото на месец юли тази година. Мъжът бил задържан за 24 часа ... Прочети още »

Бързи производства срещу дрогирани шофьори

Две бързи производства за шофиране на автомобили под въздействието на наркотици са започнати в Перник. На 8 ноември, в периода между 22 и 23,45 часа, на улица „Софийско шосе“ в областния град били проверени „Нисан“, управляван от 22-годишен перничанин и „Форд Фиеста“, зад волана на който е бил 30-годишен от село Драгичево. При изпробването им с техническо средство за наркотици ... Прочети още »

Младеж пострада при ПТП

18-годишен е пострадал при пътнотранспортно произшествие. Инцидентът е станал на 10 ноември, около 23,30 часа. Лек автомобил „Фолксваген Голф“, шофиран от 18-годишен младеж от областния град е самокатастрофирал на пътна отсечка между улиците „Владислав Граматик“ и „Знеполе“. Пострадал е един от возещите се в колата младеж – връстник на шофьора, който е с фрактура на палец на ръка. Причините за ... Прочети още »

Изясняват причините за два пожара в Перник

Два пожара с материални щети са гасени в Перник. На 10 ноември, около 19,30 часа е подаден сигнал за горящ навес в пернишкия квартал „Църква“. Два автомобила на РС „Пожарна безопасност и защита на населението” се отправили към местопроизшествието. Пламъците били локализирани. Изгорели са фургон, навес, мебели, компютърна техника, електрически инструменти и велосипед. Причината не е установена, води се разследване. ... Прочети още »

Намериха мъртви бездомни кучета

Служители от пернишкото Второ районно управление на МВР изясняват причината за смъртта на две бездомни кучета. В края на миналата седмица, жителка на Рударци сигнализирала, че в двор на необитаема къща и на улица в селото има трупове на две кучета. Служители от Второ районно управление и ветеринарен лекар посетили местопроизшествието. Констатирана е смъртта на бездомните кучета, като причината за ... Прочети още »