Дневен архив: 10/11/2019

Над 300 доброволци засадиха 2500 дръвчета в Перник

Над 300 доброволци са засадили в събота повече от 2500 фиданки акация и дъб на общински терен в пернишкия квартал „Тева“. Това съобщиха инициаторите от местното сдружение „Дишай Перник“. Проявата е в рамките на инициативата „Голямото пернишко засаждане“ в партньорство с Гората.бг и се провежда за втори път тази година. Участниците в акцията призоваха жителите на квартала да се грижат ... Прочети още »

Вяра Церовска няма да бъде общински съветник

Бившият кмет на община Перник Вяра Церовска, която бе водач на листата на ГЕРБ, е депозирала заявление в ОИК, че не желае да встъпи в пълномощията на общински съветник. Всъщност това бе очаквано и Церовска го загатна още на пресконференцията след приключването на местните избори. На нейно място в местния законодателен орган влиза десетият в листата на ГЕРБ – Симеон ... Прочети още »

Соколова участва в заседание на международен форум

Като постоянен член на Съвместния комитет по наблюдение, областният управител на Перник участва в първото му заседание за наблюдение по Програмата за трансгранично сътрудничество „ИНТЕРРЕГ ИПП България – Сърбия“ за периода 2021-2027 г. Форумът председателстваха Деница Николова – зам.-министър на регионалното развитие и благоустройството и Миха?ло Дашич – помощник-министър по европейската интеграция на Република Сърбия. Ирена Соколова уточни, че на ... Прочети още »

Валута за над 137 000 лева, иззеха митничарите на МП Стрезимировци

Валута с левова равностойност, надхвърляща 137 000 лева, задържаха митнически служители от ГД „Митническо разузнаване и разследване“. На 31 октомври тази година, на митнически пункт Стрезимировци митническите служители спрели за проверка входящ микробус със шведска регистрация, с който пътували двама мъже. При огледа на няколко места в превозното средство, подпъхнати зад сенника и седалка, са били открити 630 000 шведски ... Прочети още »

Намалиха присъдите по делото за смъртта на 14-годишния Алекс

След обжалване Апелативният съд промени присъдите на д-р Валентин Павлов, д-р Венета Павлова и д-р Йоанна Филипова за смъртта на 14-годишния Алекс след анестезия през юни 2016 година, съобщиха запознати.  На първа инстанция те бяха осъдени условно 3 години с 5-годишен изпитателен срок, през който да не могат да упражняват професиите си. Апелативният съд е оправдал д-р Павлов, а д-р ... Прочети още »

Под патронажа на Ирена Соколова, бе открит „Перник Оупън“ по таекуон-до

Перник стана домакин на  първия турнир под формат „ПЕРНИК ОУПЪН“ по таекуон-до за деца, юноши и девойки в дисциплината спаринг.  Състезанието под мотото „Среща на приятели за един по-добър свят и един по-добър Перник“ преминава под патронажа на губернатора на Перник с главното организаторство на Спортен клуб „Калоян Ладимекс“.  Ирена Соколова приветства и поздрави домакините, състезателите, треньорите и съдиите за ... Прочети още »

Българинът се отказва от дизеловите коли

Търсенето на дизелови автомобили в България отчита спад от 19% за деветмесечието на 2019 г., Продажбите на модели с този тип гориво падат до 11 956 бройки, сочат данни на Асоциацията на производителите на автомобили в Европа (ACEA). За сметка на това се отчита ръст в търсенето и продажбите на бензинови – с 9,1% и на електрически – с 64,5% ... Прочети още »

Грандиозен скандал! Мариана Попова обвини Плачков в изневяра, актьорът го загази

Екипът на „Пътят на честта“ е разтърсен от грандиозен скандал, а в основата му стои певицата Мариана Попова. Емоционалната Мариана Попова придружава всеки ден Веселин Плачков на снимките и му устройва грандиозни сцени на ревност, без той да й дава повод. Изпълнителката се държи изключително провокативно с колежката му София Маринкова, с която той си партнира. Тя вдигна поредния грандиозен ... Прочети още »

До 1000 лева глоба ни чака, ако си хвърлим старите гуми на улицата

Гражданите, които изхвърлят старите си автомобилни гуми на непозволени места, ще бъдат санкционирани, като глобата е от 300 до 1000 лв. Това предупредиха от Министерството на околната среда и водите За нерегламентирано изгаряне или друга форма на нерегламентирано третиране на стари гуми санкцията е от 2000 до 5000 лв. А при повторно нарушение тя става в двоен размер. За образувани ... Прочети още »