Дневен архив: 09/11/2019

Трънчани се поклониха на „Слишовската могила

Първият транш от необходимите средства за възстановяване на паметника „Слишовска могила“ в Трънско е вече преведен, съобщи Иво Антонов – директор на дирекция в Министерството на отбраната.Сумата е 5 000 лв. и ще бъде използвана за почистване и изготвяне на проект за рехабилитация на монумента, казаха от общината.  Идеята за извършването на реновиране  е по инициатива на местните дружества „Трънски ... Прочети още »

Храмовият празник на черквата „Свети Архангел Михаил” събра млади и стари в село Косача

Всяка година жителите на китното село Косача празнуват подобаващо храмовият празник на черквата „Свети Архангел Михаил”. И тази година млади и стари дойдоха на връх празника „Архангел Михаил” да се поздравят и си пожелаят здраве. Отец Александър отслужи литургия за здраве и пожела на жителите  на село Косача и общината здраве и благоденствие. След това той освети и курбанът, който ... Прочети още »

Трънчани отпразнуваха храмовия празник на манастира „Св. Архангел Михаил“

На връх празника „Свети Архантел Михаил” трънчани се събраха на ремонтирания наскоро едноименен манастир „Свети Архангел Михаил”,  за да отпразнуват заедно храмовия празник и си пожелаят здраве и благоденствие. Манастирът се намира в планината,  над живописното Ждрело.  Сред тях бе и кметът на Трън Цветислава Цветкова. Литургия за здраве отслужиха отците Йоан и Николай. След това те осветиха курбана, който ... Прочети още »

Бизнесът помага за възстановяване на увредени гори на територията на ЮЗДП

 Големи търговски вериги и банкови институции в партньорство с Югозападното държавно предприятие обединяват усилия за възстановяване на 25 дка изгоряла гора край с. Мечкул, в района на „ДГС Симитли”. Това са част от унищожените горски площи при големия пожар през август 2017 г. над Кресна. С предоставените от бизнеса финансови средства до края на ноември теренът ще бъде почистен от ... Прочети още »