Дневен архив: 06/11/2019

Владислав Караилиев обяви, че напуска активната политика

 „Преди четири години хората говориха за финансовото състояние на община Перник и всички медии казваха че община Перник е фалирала. Днес оставяме община Перник подредена , сравнително финансово стабилна, община за която някои обещават по -ускорено развитие.“ – каза днес на пресконференция в ПП ГЕРБ Владислав Караилиев. Той допълни изказването на с-р Церовска по отношение на реализирането на предстоящите проекти, ... Прочети още »

Д-р Вяра Церовска: За мен резултатът от изборите беше изненада

„Оставаме първа политическа сила в региона с 4 кмета- в Радомир, Земен, Трън и Брезник. В Перник подкрепата на местните избори е по-голяма и на първия, и на втория тур. Затова искам да благодаря на всички, които ни подкрепиха на тези оспорвани избори”, това бяха първите думи на д-р Вяра Церовска на първата пресконференция след загубата на ГЕРБ в Перник ... Прочети още »

Преизбраният кмет на община Брезник встъпи официално в длъжност

Днес, в малкия салон на НЧ„Просвещение-1870” се проведе първото заседание на Общински съвет – Брезник за Мандат 2019 – 2023 г. Заседанието бе открито от областния управител Ирена Соколова. Губернаторът пожела четири годишен мандат отличаващ се с консенсусно, надпартийно вземане на решения за продължаващо успешно развитие на общината и населените места: „Надявам се, че съвместната работа на кмета Васил Узунов ... Прочети още »

Любомир Бонев:Перничани отвоюваха града си и показаха, че не се продават

„Изборите в Перник бяха изключително трудни и може би затова победата е толкова сладка. Затова искам да благодаря на всички перничани, които дадоха гласа си за кандидатите на БСП в община Перник.На тези избори перничани отвоюваха града си и показаха, че не се продават. На първия тур се разбра, че корпоративният вот и ромските гласове могат да определят бъдещия кмет ... Прочети още »

ПМГ показа иновативни елементи в образованието

На 30 и 31 октомври 2019 г. ПМГ „Христо Смирненски” – град Перник реализира първата от планираните дейности в изпълнение на НП на МОН „Иновации в действие”. Гимназията посрещна учители и ученици от иновативното Средно училище „Свети Паисий Хилендарски“- гр. Златица, като демонстрира добри педагогически практики и иновативни елементи по отношение на организацията и съдържанието на обучението. Учениците от ПМГ ... Прочети още »

300 перничани искат да участват в „Голямото Пернишко засаждане на 3000 дръвчета”

Близо 300 човека са заявили желание да се включат в инициативата „Голямото Пернишко засаждане на 3000 дръвчета”, организирано от Сдружение „Дишай Перник” и Гората бг. Заради големия интерес към инициативата ще бъде променена локацията на събитието. Мястото над кв. Калкас е около 4 дка и ще се окаже тясно за толкова много желаещи. Затова засаждането на фиданки ще бъде направено ... Прочети още »

„ВиК“ Перник работи с намален капацитет, ще има проблеми с водата по високите етажи

От водоснабдително дружество информират, че ще работят с намален капацитет и са възможни проблеми с водоснабдяването по високите етажи на някои жилищни блокове. ”Във връзка със сключен договор от Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) № РД-02-29-167/12.07.2019 г. с предмет „Рехабилитация на Пречиствателна станция за питейни води, гр. Перник“, финансиран чрез Заемно споразумение между Република България и Световната банка ... Прочети още »

Пожар вилня в радомирско село

Навес и дървени бараки са горели в радомирското с. Долни Раковец. Сигналът за пожара е подаден вчера, около 15,15 часа от служители на пожарната. Огнеборците погасили огъня, който лумнал около 14,30 часа. Унищожени са около 5 квадратни метра покривна конструкция на сграда, фургон, три паянтови постройки, домашно имущество, автомобилни гуми, двигател от автомобил и суха трева. Причинените щети са в ... Прочети още »

Пред Темида столичанин за производство и притежание на дрога

41-годишен столичанин се изправя пред съда за производство и притежаване на наркотични вещества. На 15 август тази година, служители от радомипското Районно управление на МВР проверили имот в село Житуша. Там в дворното пространство и саксии били намерени и иззети 17 стръка канабис с различна големина. В стая на втория етаж от къщата са намерени торбичка и кутия, съдържащи суха ... Прочети още »

Поредна кражба на ток в Перник

Кражба на ток е установена в Перник. Завчера служители от Първо районно управление и представители на електроразпределителното дружество проверили имот в пернишкия квартал „Караманица“. Там констатирали неправомерно присъединяване към електропреносната мрежа, с което се създавали условия за непълно отчитане на потребента ел. енергия. Установен е собственикът на имота и е образувано досъдебно производство. Населението в квартала е предимно от ромски ... Прочети още »