Дневен архив: 05/11/2019

Губернаторът на Перник конституира новия общински съвет на Община Земен

Областният управител Ирена Соколова откри първото заседание на новоизбрания Общински съвет в община Земен за мандат 2019 – 2023 година. В качеството си на представител на държавната власт, по смисъла на Закона за местното самоуправление и местната власт, (чл. 31, ал. 1) губернаторът прочете традиционната клетва за спазване на Конституцията и законите на Република България, която новоизбраният кмет и съветниците ... Прочети още »

Турнирът „ПЕРНИК ОУПЪН“ по таекуон-до под патронажа на областния управител

Най-успешният спортен клуб в град Перник СК „КАЛОЯН-ЛАДИМЕКС“ възобновява традициите и организира атрактивен турнир по таекуон-до за деца, юноши и девойки в дисциплината спаринг под надслов „Среща на приятели за един по-добър свят и един по-добър Перник“. Турнирът „ПЕРНИК ОУПЪН“ ще се проведе на 9 ноември 2019 година в спортна зала „Борис Гюдеров” под патронажа на Ирена Соколова, областен управител. ... Прочети още »

Конкурс за Деня на отворените врати в съда

Във връзка с превърналата се в традиция ежегодна инициатива „Ден на отворените врати“ в Съдебна палата град Перник, която през настоящата година ще се проведе на 28.11.2019 г., се обявява uонкурс за есе на тема “Наркотиците през твоите очи“ за ученици от 8-ми до 12-ти клас на средните училища в област Перник, съобщават от съда. Текстовете ще се приемат до ... Прочети още »

Синдикатите в Перник представят нова национална акция

Утре РС на КНСБ Перник и КТ Подкрепа в Перник ще проведат съвместна пресконференция, на която ще представят Националната акция на работеща България „Заедно да защитим труда си!“.  Синдикалистите призовават всички български граждани солидарно да подкрепят националната акция във всички сектори на икономиката на България с настояване за промяна в трудовото законодателство. Исканията са за значително увеличаване на заплащането за нощен труд ... Прочети още »

Преизбраният кмет на Трън Цветислава Цветкова и общинските съветници встъпиха официално в длъжност

Новият Общински съвет в община Трън бе конституиран на тържествена сесия проведена и открита от областния управител Ирена Соколова. В качеството си на представител на държавната власт, губернаторът свиква заседания във всяка от общините в област Перник във връзка със своя Заповед и на основание чл. 32, ал. 1 от Закона за администрацията и чл. 23, ал. 1, ал. 2 ... Прочети още »

Тийнейджър на съд за опит за убийство

18-годишен перничанин застава пред Темида за опит за убийство. Тежкото престъпление е извършено на 2-ри юни тази година, когато младежът направил опит да убие 43-годишен негов съгражданин. Той нанесъл удар в главата на опонента си с дървен предмет, от което последвали тежки наранявания – черепно-мозъчна травма, мозъчен оток и кома и други травми. Пострадалият е бил с опасност за живота. ... Прочети още »

Пред Темида за наркотици и цигари без бандерол

29-годишен ще отговаря за притежаване на наркотични вещества и акцизни стоки без бандерол. Акцията е проведена на 29 октомври от служители на сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ при Областната дирекция на МВР в Перник. Спецполицаите проверили 29-годишен перничанин. В него и на адреса, на който живее, били намерени и иззети 9 пликчета, съдържащи суха зелена листна маса със специфичен мирис ... Прочети още »

Майка отново на съд за неплащане на издръжка

43-годишна перничанка ще бъде съдена за неплащане на издръжка. Жената трябвало да издържа дъщеря си, но в продължение на една година не плащала определените й от съда вноски. През 2015 г. е била осъдена за същото деяние. Привлечена е като обвиняема и е направено предложение за вземане на мярка за неотклонение „подписка“. Прочети още »

Намаляване на спешните повиквания констатират от ЦСМП-Перник

С 10-15% са намалели обажданията през изминалата седмица на спешния телефон 112, въпреки информацията за увеличаване на болните от остри респираторни заболявания. Това информира директорът на Центъра за спешна медицинска помощ д-р Валери Симеонов. „За пример ще дам филиала ни в Радомир. През предходната седмица там сме получили 100 сигнала, докато през миналата седмица те са общо 70. Подобна е ... Прочети още »

387 килограма е за сега средният добив от царевицата в региона

Над 73% от реколтата от царевица в областта е вече прибрана. Това информираха от Областна дирекция „Земеделие”. Първи с тази важна задача приключиха стопаните от Перник. От засетите с тази култура 540 дка те получиха 108 т продукция, при 200 кг среден добив от декар, който се очертава за сега като най-ниския в областта. Земеделците от Радомир, които тази година ... Прочети още »