Дневен архив: 03/11/2019

Перник избра на балотажа промяната в лицето на Станислав Владимиров

Много оспорвана беше борбата на балотажа между кандидатите за кмет на община Перник от БСП за България Станислав Владимиров и на ГЕРБ д-р Вяра Церовска. Разликата между тях на първия тур беше незначителна- едва около 500 гласа в полза на д-р Церовска. Това преодопредели ожесточена битката на балотажа. До последно резултатът се променяше. И макар че преди обяд избирателната активност ... Прочети още »

Пламен Алексиев спечели на балотажа и отново ще управлява в Радомир

В Радомир на балотажа днес битката се водеше между кандидатът за кмет на ПП ГЕРБ Пламен Алексиев и опонентката му от БСП Евдокия Асенова. Разликата в процентите на първи тур между тях бе по-сериозна. При над 90% от обработените протоколи в Радомир, Пламен Алексиев води с 57% пред опонента си  Евдокия Асенова, която има 42%.  При всички положения Алексиев ще ... Прочети още »

Без нарушения на обществения ред е преминал балотажът в Перник, уверяват от ОДМВР

Изборният ден приключи в спокойна обстановка. Няма данни за възникнали проблеми, инциденти и нарушения на обществения ред.   Под ръководството на прокуратурата са проверявани няколко сигнала, като всички материали са им докладвани съобразно дадените указания.      Създадена е необходимата организация за съпровождане и транспортиране на изборните протоколи и материали до РИК, а в последствие и до ЦИК.     В сектор ... Прочети още »

В четири населени места на община Перник се очертава промяна в управлението

В някои населени места в община Перник вече твърдо се очертават победителите на балотажа. В Дивотино по всичко личи, че новият  кмет ще бъде Симеон Трайков. Неговата кандидатура е издигната от ПП ЕНП/ПП „Никола Петков”, ПП БЗНС, ПП БДФ/. По неофициални данни Трайков води с убедителна преднина пред досегашния кмет Румен Сергиев. Промяна има и в село Студена. Там един ... Прочети още »

Избирателната активност в Перник към 17.30 часа стигна 40.72%

Избирателната активност в община Перник към 17.30 ч, е била 40.72%. Това означава, че до изборните урни са отишли 32 702 избиратели. Това информираха от областната администрация. В община Радомир избирателната активност е 35.56%. Това ще рече, че правото си на глас са упражнили 5 886 избиратели. Прочети още »

БСП и ГЕРБ в люта битка за кметския пост

Точно в седем часа днес бяха отворени всички избирателни секции в двата големи общински града – Перник и Радомир и по-малките населени места, в които се стигна до балотаж за кметския пост след резултатите от вота на първи тур. Припомняме, че в Земен, Брезник, Трън и Ковачевци изборите приключиха още след първия тур миналата седмица. Кандидатите на ГЕРБ Димитър Сотиров ... Прочети още »

Десислава Стоянова: Гласувах за промяната на Изток и Мошино

„Гласувах за промяната и ускореното развитие на квартал Изток и квартал Мошино. Желанието ми е да бъдат по- зелени, по- облагородени, чисти и осветени“, каза кандидатът за кмет на кметство Изток Десислава Стоянова. Тя коментира,  че перничани са хора със силен дух и ги призова да излязат и да гласуват, защото е важно кой ще управлява общината и кметство Изток  ... Прочети още »

Нова жертва на пътя!

61-годишен мъж е загинал при пътнотранспортно произшествие. Инцидентът е станал около 9,37 часа в петък, на разклона за пернишкия квартал „Кристал“. Лек автомобил „Опел Астра“, шофиран от 61-годишен перничанин, пътувал от областния град към Радомир. По първоначална информация, на разклона за „Кристал“ направил опит за обратен завой и бил ударен от движещия се след него „Нисан Мурано“, управляван от 31-годишен ... Прочети още »

Станислав Владимиров: Гласувах за по-добро бъдеще и ускорено развитие на Перник

„Гласувах за ускорено развитие на Перник, защото градът има огромни възможности. Гласувах за силна местна икономика, която ще ни даде шанс да имаме повече приходи, за да превърнем Перник в  чист, модерен, зелен и уютен град с европейска перспектива и защото силната икономика създава добър трудов пазар“. Това каза кандидатът за кмет на БСП за Перник Станислав Владимиров след като ... Прочети още »

Изборният ден в Пернишко започна в спокойна обстановка

В Пернишка област изборният ден започна в 07.00 часа. Няма регистрирани нарушения на обществения ред преди началото на изборите, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР . Гражданите могат да подават сигнали, свързани с нарушения, които възпрепятстват нормалното протичане на изборния процес на денонощната телефонна линия 02/982 22 32 и на e-mail izbor@mvr.bg. Създадена е организация и звената на „Български ... Прочети още »