Дневен архив: 01/11/2019

45-годишен столичанин задържаха пернишки полицаи за притежаване на наркотични вещества

 Акцията е проведена вчера, от служители на Второ РУ. В пернишкото с. Рударци полицаите проверили 45-годишен мъж с постоянен адрес гр. София. При вида на органите на реда, мъжът изхвърлил три топчета, съдържащи суха зелена листна маса. Полевият тест показал, че това е марихуана. Задържан е за 24 ч. с полицейска мярка.  Образувано е досъдебно производство под надзора на Районна ... Прочети още »

42 пожара през миналия отоплителен сезон са гасили огнеборците от област Перник

  Възникналите пожари на територията на областта за периода от 01.10.2018 г. до 01.04.2019 г., причините за които могат да бъдат свързани с есенно-зимния отоплителен сезон (неправилна експлоатация на отоплителни и нагревателни уреди и строителна неизправност – необезопасен комин) са  42  бр. Възникналите пожари са в жилищни сгради. В следствие на тези пожари има една загинала жена на 62 г. ... Прочети още »

Поздравителен адрес от областния управител Ирена Соколова по повод Деня на народните будители – 1 ноември

УВАЖАЕМИ УЧИТЕЛИ, УВАЖАЕМИ ДЕЙЦИ НА ПРОСВЕТАТА, КУЛТУРАТА И ДУХОВНОСТТА, СКЪПИ УЧЕНИЦИ, Поздравявам Ви с Деня на народните будители – 1 ноември! На тази светла дата за българското образование се прекланяме пред всички знайни и незнайни книжовници, просветители, революционери, радетели за опазване на националния дух и самосъзнание, които със святост и саможертвеност осветиха пътя ни към знание, културно израстване и свобода. ... Прочети още »

Десислава Стоянова: С подкрепата на хората можем да направим кварталите „Изток” и „Мошино” много по-уютно и привлекателно място за живот

„ Много са неоползотворените резерви за подобряването на качеството на живот на живеещите в най-голямото кмество в община Перник-“Изток”, въпреки недостига на средства. Нужна е повече инициативност , упоритост и хъс в работата на кмета на кметството. Това ме мотивира  да се кандидатирам за кмет на „Изток”, въпреки че не съм член на БСП. Аз съм млада жена, амбициозна, която ... Прочети още »

Близо 70 300 декара с пшеница са засети вече в региона

Над 70 250 дка с пшеница са вече засети в областта, информира Областна дирекция „Земеделие”. Най-много площи с жито традиционно се сеят в землището на община Радомир. До сега там са засети  28 550 дка. Следват общините: Брезник0 23 340 дка, Перник- 12 500 дка, Трън- 4 200 дка, Земен- 1 800 дка, Ковачевци- 900 дка. Напредва и сеитбата на маслодайната рапица. До момента в региона ... Прочети още »

Над 10 000 контейнерни фиданки осигури ЮЗДП за залесителни инициативи

  По-малко от 7 месеца след откриването на поточната линия за автоматизирано контейнерно производство на фиданки в разсадник Локорско, Югозападното държавно предприятие вече осигурява контейнерни фиданки за реализиране на редица природозащитни проекти и инициативи в България.   До момента над 10 000 контейнерни фиданки от черен бор, космат дъб, източен чинар, черна елша и бряст са предоставени за залесителни акции, организирани ... Прочети още »

363 лева ще е линията на бедност за страната през 2020 година

 Правителството определи линията на бедност за 2020 г. Размерът й ще е 363 лв. – с 15 лв. по-висок в сравнение 2019 г. Сумата е определена в съответствие е Методиката за определяне на линията на бедност за страната. Размерът се изчислява на база линията на бедност определена от изследването „Статистика на доходите и условията на живот (EU-SILC)“ и индекса на ... Прочети още »

Румен Петков: Настоявам за отварянето на чувалите с бюлетини. 300 000 невалидни е пренаписване на вота

Чувалите с бюлетини трябва да бъдат отворени. 300 000 невалидни гласа са пренаписване на вота на хората в България. ЦИК трябва да даде оценка на това как работи изборното ни законодателство. То нарушава тайната на вота, когато хората биват питани – за какво ще гласуват за да получат бюлетина, а също така допуска хиляди гласове да бъдат зачерквани, когато някой има ... Прочети още »