Месечен архив: ноември 2019

Инж. Любомир Бонев: 100 000 души са потърпевши заради микса от безхаберие и безотговорност довели Перник до водна криза!

„Община Перник е изправена пред безпрецедентен за последните 25 години воден режим. 100 000 души са потърпевши от него, заради микса от безхаберие и безотговорност довели Перник до тази водна криза“. Това заяви народният представител от ПГ на „БСП за България“ инж. Любомир Бонев от парламентарната трибуна във въпрос към министър Петя Аврамова. Той добави, че е похвално , че се ... Прочети още »

Данъците в община Трън няма да бъдат повишавани

  Кметът на община Трън е внесъл в Общински съвет Трън предложение за определяне на размера на такса битови отпадъци за 2020г. Това касае таксата за: жилищни и вилни имоти – 5‰ върху данъчната оценка на имота; за нежилищни имоти, собственост на физически, юридически лица и еднолични търговци – 5‰ върху отчетната стойност за фирмите;  върху данъчната оценка за физическите ... Прочети още »

Областният управител на Перник Ирена Соколова е освободена от длъжност

 В късния следобед в петък премиерът на страната Бойко Борисов е освободил от длъжност областния управител на Перник Ирена Соколова. Дали причината затова е протестът на перничани или ненавременната реакция на областния управител като представител на държавата и председател на Асоциацията по ВиК, довела до тежката криза с водоснабдяването на община Перник,  не може да се каже. За сега не ... Прочети още »

Започна изплащането на субсидиите за хуманно отношение към животните, преведени са над 2,2 млн. лева

ДФ „Земеделие“  започна изплащане на средства на одобрените за подпомагане кандидати по мярка 14 „Хуманно отношение към животните“ от ПРСР 2014-2020 г. Вече са преведени над 2,2 млн. лева на 210 земеделски стопани. Общо 380 фермери подадоха заявки за второ плащане по мярката. Финансовата помощ на останалите кандидати ще се изплаща поетапно след приключване на всички проверки, които продължават и ... Прочети още »

Днес да почерпят…

В последния ден от ноември Православната църква почита паметта на св. Апостол Андрей Първозвани В последния ден от ноември Православната църква почита паметта на св. Апостол Андрей Първозвани, който пръв от апостолите е бил повикан да тръгне след Христа. Българският народ отбелязва Андреевден като празник на семето (зърното). Имен ден днес празнуват всички с имената Андрей, Андриян, Андрея, Андро, Храбър, ... Прочети още »

Финализира дейност 3 по проект „Електронна платформа за активен диалог, граждански мониторинг и обществена подкрепана реформата в съдебната система

На 22.11.2019 г. успешно приключи Дейност 3 на проект: "Електронна платформа за активен диалог, граждански мониторинг и обществена подкрепа на реформата в съдебната система". Проектът се изпълнява от СНЦ „Демократично Сдружение Искам да Знам“ – гр. Шумен и фондация „ Отворена врата“ – гр. Перник.Дейността на фондация „Отворена врата“ включваше гражданско наблюдение на Окръжен съд – Перник в периода август ... Прочети още »

Областният съвет по земеделие с доклади за стопанската година и започналата есенна кампания

Областният съвет по земеделие и гори проведе второ редовно заседание за тази година, председателствано от заместник областния управител инж. Васил Павлов.  На него присъстваха представители на териториални структури на държавни институции, браншови сдружения и асоциации в селското и горското стопанство. В дневния ред на срещата бяха представени доклади за стопанска 2018-2019 година и есенна кампания за сеитба 2019-2020 от Областна ... Прочети още »

Вандали потрошиха стъклата на параклис в квартал Църква

Служители от пернишкото Второ районно управление изясняват случай на счупени стъкла на параклис. Вчера около обяд, в районното управление бил подаден сигнал, че в периода между 24 и 28 ноември са счупени две стъкла на параклис в квартал „Църква“. Полицаите извършили оглед на местопроизшествието. Не са констатирани откраднати вещи от светата обител. Предприети са действия за установяване на извършителите. Образувано ... Прочети още »

Перничанин пред Темида заради фалшива диплома

41-годишен отива на съд за неистинска диплома Престъплението е извършено на 8 май тази година, когато в сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР – Перник била представена неистинска диплома за завършено средно образование от 41-годишен перничанин. Мъжът подал документи за книжка и представил фалшивия документ. Привлечен е като обвиняем по чл. 316 от Наказателния кодекс и работата продължава съвместно с Районна ... Прочети още »

Пернишките минипарламентаристи си определиха месечното възнаграждение

На сесията днес „управляващата опозиция” от дясното политическо пространство отказа да разгледа точката, касаеща избра на представител на община Перник в НСОРБ. Припомняме, че от години практиката е това да е кметът. В сдружението на общините интересите на общината до сега са защитавали Росица Янакиева и Вяра Церовска. Сега обаче левият кмет  Станислав Владимиров явно стана неудобен на десницата и ... Прочети още »