Дневен архив: 30/10/2019

Десните в Перник застават зад кандидатурата на д-р Вяра Церовска за кмет

Десните политически сили в Перник подкрепиха кандидатурата на д-р Вяра Церовска за кмет на община Перник в официална пресконференция. Лидерите на демократично мислещите партии направиха обръщения към своите избиратели да гласуват за това развитието на Перник да продължи. „Благодаря на моите съграждани, които в изборния ден, отидоха до урните и направиха своя избор. Благодаря на всички перничани, които ни гласуваха ... Прочети още »

Тежка лидерска битка на балотажа в Перник

Окончателните данни на Общинската избирателна комисия в Перник, касаещи първият тур от изборите за местни органи на самоупрваление, са вече факт. След 100-процентовата обработка на протоколите стана ясно, че кандидатът за втори кметски мандат на ПП ГЕРБ д-р Вяра Церовска е получила 15 501 гласа срещу 14 985 за основния й опонент за стола на градоначалника Станислав Владимиров от БСП, или с ... Прочети още »

Пиян шофьор пред Темида

Радомирец се изправя пред съда за шофиране на автомобил в нетрезво състояние. На 12 октомври тази година, в Перник бил проверен лек автомобил „Опел Корса”, управляван от 58-годишен радомирец. При изпробването му с техническо средство за алкохол били отчетени 1,65 промила. Отказал кръвна проба за химичен анализ. Привлечен е като обвиняем и му е наложена мярка за неотклонение „подписка“. Прочети още »

Кражба на ток в Перник

Кражба на ток е установена в Перник. Служители от Второ районно управление на МВР и представители на електроразпределителното дружество проверили апартамент на улица „Младен Стоянов“ в областния град. Било констатирано, че е осъществено неправомерно присъединяване към електропреносната мрежа, с което се създавали условия за непълно отчитане на потребената енергия. Титуляр на партидата е 45-годишен перничанин, живущ на адреса. Започнато е ... Прочети още »

Перничанин хванат с дрога и цигари без бандерол

29-годишен е задържан за притежаване на наркотични вещества и акцизни стоки без бандерол. Акцията е проведена вчера, от служители на сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ при Областната дирекция на МВР в Перник. Спецполицаите проверили 29-годишен перничанин. В него и на адреса който живее били намерени и иззети 9 пликчета, съдържащи суха зелена листна маса със специфичен мирис на канабис и ... Прочети още »

Станислав Владимиров: На балотажа ще търся подкрепата на всички перничани

 Искам да благодаря на всички перничани, които излязоха и упражниха правото си на вот на 27 октомври. Знаете, че на тези избори постигнахме една много добра активност. Това показва, че Перник е буден, че има желание за промяна, че Перник иска да даде своя вот за по-различно развитие на нашия град. Направихме много позитивна, скромна кампания. Знаете, че ние разполагахме ... Прочети още »

Бюрото по труда търси сладкари, охранители,10 лични асистенти, шофьори

 След като цял месец предлаганите свободни места на трудовия пазар в Перник се увеличаваха, то през изминалата седмица те намаляха с 10 и достигнаха 199. Редуциран е и броят на  предлаганите свободни места за безработните висшисти  с 8 и те станаха 14.  През  седмицата бяха актуални офертите за работа на 20 охранители за София, 10 оператори сигурност за София, 12 сметосъбирачи ... Прочети още »

Над 85 на сто от картофите в областта са вече прибрани

На приключване е прибирането на картофите в областта, информираха от Областна дирекция „Земеделие”. От засетите общо 4 600 дка с този зеленчук, вече е прибрана реколтата от 3 880 дка, което е над 85% от площите. С най-бързи темпове върви прибирането на картофите в община Земен. От засетите там 300 дка, вече са реколтирани над 250 дка. От тях са получени 320 ... Прочети още »

АПИ получи код по ISO, задължителен за търговското опериране на тол системата

Агенция „Пътна инфраструктура“ получи първия идентификационен номер на издател съгласно стандарт БДС ENISO14816, задължителен за търговското опериране на тол системата.  Две от компаниите, партньори на АПИ – „Конкорд Смарт Инфраструктура“ АД и „Интелигентни Трафик Системи“ АД, регистрирани като Национални доставчици на услуги, получиха съответно от Българския институт за стандартизация (БИС) уникални идентификационни номера.Това им осигурява възможност за ефективно участие във ... Прочети още »