Дневен архив: 29/10/2019

Балотажи ще има и в част от кметствата в община Перник

В неделя на поправителен ще отидат и доста от мераклиите да управляват някои от кметствата в община Перник. Отличниците са кметовете на няколко села и квартални кметства, за които вотът вече е минало. Сред тях най-сериозен резултат постигна бившият, който вече е и новият кмет на село Драгичево Виктор Викторов, избран от листата на ГЕРБ, постигнал цели 79,32 процента. Успешните ... Прочети още »

Промяната, която мнозина искаха, малцина си признаваха, че чакат!

Перник е уникален град. Уникален със своята устойчивост като селище, доказана във вековете. Още по-уникален със своите хора. Корави рудари, корави металурзи, корави машиностроители и строители. Които промените на и във времето до голяма степен някак посмачкаха. Или просто ги направиха по-меки, по-предпазливи. По-предпазливи във всяко отношение. И това лъсва най-вече по време на избори. Особено на последните. В седмиците ... Прочети още »

Поредният пиян зад волана

Перничанин е задържан за шофиране на автомобил в нетрезво състояние. Вчера, около 5 часа сутринта, в радомирския квартар „Върба“ бил проверен лек автомобил „Ситроен“, управляван от 28-годишен мъж с постоянен адрес в Перник. При изпробването му с техническо средство за алкохол били отчетени 1, 38 промила. Провинилят се шофьор е отказал кръвна проба за химичен анализ и е бил задържан ... Прочети още »

Горски служител загина на място след удар от камион

38-годишен мъж е загинал на място след удар от товарен автомобил. Инцидентът е станал вчера, около 10,50 часа, на пътя между село Жабляно и град Земен. Товарен автомобил „Форд Транзит“, управляван от 52-годишен столичанин загубил управлението на возилото и блъснал намиращия се на банкета 38-годишен мъж от Брезник, който починал на място. Горският служител заедно с негови колеги и представители ... Прочети още »

Огън изпепели фургон и барака в Драгичево

Фургон и паянтова постройка са изгорели в Драгичево. Огънят тръгнал вчера, около 15, 30 ч. Пламнала барака в пернишкото село Драгичево, собственост на местна жителка. Причината е небрежност при боравене с открит огън, уточниха от полицията. Няма пострадали хора и нанесени други материални щети. Прочети още »

Скандал, последван и от стрелба, в Радомир

Служители от радомирското районно управление на МВР изясняват битов инцидент. Вчера, около 16,30 часа, в районното управление бил подаден сигнал на горещия телефон 112 за възникнал скандал пред частен дом в града. Органите на реда реагирали незабавно и на място установили, че е прострелян в крака 41-годишен местен жител, който е познат на полицията. Мъжът отишъл пред дома на 35-годишния ... Прочети още »

Единадесетокласник направи дарение на библиотека

Единадесетокласникът от ПГТС „Арх. Йордан Миланов”  Джовани Евстатиев направи дарение за Регионалната библиотека. Дарението включва само нови книги, които Джовани си закупил скоро, но вече е изчел. OLYMPUS DIGITAL CAMERA „Реших, че е по- добре да донеса тези книги тук, вместо да събират прах вкъщи, пък и ще бъда много  доволен, ако някой посегне към тези заглавия, които на мен ... Прочети още »

Над 61 на сто от царевицата в област Перник е вече прибрана

Над 61 на сто от реколтата от царевица в областта е вече прибрана, информираха от Областна дирекция „Земеделие”.  Първи приключиха с тази важна задача стопаните от Перник. От засетите в общината 540 дка с тази култура те получиха 108 т продукция при 200 кг среден добив от декар. На приключване с прибирането на царевицата са и земеделците от Радомир. От ... Прочети още »

Пламна 40-годишна гора в село Горно Краище

Нов пожар над с. Горно Краище, в района на „ДГС Елешница“, вдигна на крак горски служители, пожарникари и доброволци. Сигнал за пожара е подаден около 14.00 часа. Запалила се е 30-40-годишна гора от черен бор, изкуствено залесявана от местните жители с противоерозионна цел. Огънят се разраства много бързо заради силния вятър в района, съобщи директорът на „ДГС Елешница“ инж. Васил ... Прочети още »

Появиха се фалшиви банкноти от 20 лева

Общо 527 фалшиви банкноти са задържани у нас за периода юли – септември в Националния център за анализ на БНБ. Спрямо второто тримесечие те са с 297 броя повече.  В общия брой на задържаните фалшиви български банкноти най-голям е делът на тези с номинал 20 лв. (88,99%). С по-малки дялове са тези от 50 и 10 лв., съответно с 6,26% ... Прочети още »