Дневен архив: 27/10/2019

И Перник ще избира кмет на балотаж

 Перничани не успяха да изберат кмет на първия тур на местните избори, въпреки сравнително високата избирателна активност- 49.46% и удължаването на изборния ден след 20.00ч. Днес и утре научи от свои източници, че според паралелно преброяване на 70% от бюлетините, разликата, между кандидата за кмет от ГЕРБ Вяра Церовска  и БСП Станислав Владимиров е незначителна. Тя е по-малко от 2% ... Прочети още »

Радомирци не успяха да изберат кмет на първия тур на местните избори

 Според неокончателните резултати жителите на община Радомир не са успели да изберат кмет на първия тур на местните избори. Досегашният кмет Пламен Алексиев има значителна преднина, но оказва се, не достатъчна, за да спечели убедително още на първия тур. До последно голямата интрига в Радомир бе кой ще е втория на балотажа- кандидатът на БСП Евдокия Асенова или този на ... Прочети още »

Васил Узунов разгроми опонентите си в Брезник!

  Независимият кандидат за кмет на Брезник, подкрепен от ГЕРБ,  Васил Узунов  постигна смазваща победа още на първия тур на местните избори. От общо гласувалите  в община Брезник 3 129 човека, 2 181 са подкрепили Васил Узунов. На второ място се нарежда кандидатът за кмет от БСП Венета Петрова, за която са дали гласа си 413 избиратели. Така Васил Узунов продължава да ... Прочети още »

В Земен се очертава за сега балотаж на местните избори

Кандидатът за кмет от ГЕРБ Димитър Сотиров, който управлява община Земен пет мандата все още не е сигурно, че ще успее да спечели на първия тур. По неокончателна информация гласовете не му достигат за много малко и, по всяка вероятност, той ще отиде на втори тур с кандидата за кмет на БСП Монка Стойнева. Избирателната активност в община Земен на ... Прочети още »

Васил Станимиров ще управлява трети мандат община Ковачевци

Досегашният кмет на община Ковачевци и кандидат за трети мандат Васил Станимиров спечели убедителна победа още на първия тур на местните избори. Над 60% от  имащите право на глас в общината са го подкрепили при 76.57% избирателна активност. Васил Станимиров води убедително пред кандидата на ГЕРБ и АБВ в Ковачевци Марияна Миленова. Прочети още »

Трънчани си избраха кмет още на първия тур на местните избори

По предварителна информация жителите на община Трън дадоха гласа си убедително днес за кандидата за кмет от ПП ГЕРБ  Цветислава Цветкова. От общо гласувалите в общината днес 2 191 избиратели, 1 509 са гласували за досегашния кмет Цветислава Цветкова, което прави 72% от имащите право на глас. За кандидата за кмет от БСП са дали гласа си 335 избиратели, а 161 са ... Прочети още »

Перник изправен пред балотаж?

Точно в седем часа, са били отворени всички избирателни секции в Пернишка област, съобщиха от общинските избирателни комисии. Право на вот имат 109 450 жители на региона. Те гласуваха в 265 секции. Четирима столетници днес имаха право да отидат до урните. Най-възрастният гласоподавател в областта е родената през 1918 г. Викторка Гелева от брезнишкото село Ноевци. Седем претенденти се бориха ... Прочети още »

Избирателната активност в област Перник към 12:30 ч.

Община Радомир –  4 300  /25,97%/ Община Брезник –  1 643  /30,77%/ Община Перник –  19 716  /24,4%/ Община Трън –  1 112  /32,75%/ Община Ковачевци –  617  /44,07%/ Община Земен – 1 004  /44,5%/ Общ брой гласували за област Перник към 12:30 ч.:  28 392 /25,98%/. Проверката, която направи Днес и утре с изборната активност към този час през 2015 г., показва, че  избирателната активност тази ... Прочети още »

Станислав Владимиров: Гласувах за ускорено развитие на Перник

„Тази предизборна кампания беше много позитивна. Станах свидетел на огромния заряд и енергия , която има сред перничани и желание Перник да тръгне по ускорен път на развитие. Всички ние искаме нашия град да се развива по-бързо, особено в икономически план, за да може Перник да стане икономически развит, уютен и зелен европейски град”. Това заяви кандидатът за кмет на ... Прочети още »

Д-р Мария Маринова: Гласувах, за да живеем в един модерен, динамичен, чист европейски град

 „Получих много топлина и енергия при срещите си в тази предизборна кампания. Получих много кураж, за което благодаря на перничани. Като лекар знам, че най-силното лекарство за човека, това е оптимизма и най-голямата сила е във вярата”, заяви на излизане от изборната секция, СУРИЧЕ „Петър Берон“, в която гласува заедно със семейството си кандидатът за кмет д-р Мария Маринова. На ... Прочети още »