Дневен архив: 26/10/2019

186 нарушения установи Инспекцията по труда в региона за един месец

70 проверки по спазването на трудовото законодателство и осигуряване на здравословни и безопасни условия на труд в предприятията, намиращи се на територията на област Перник е извършила Дирекция „Инспекция по труда” в Перник през месец септември.  33 от извършените проверки през месеца са свързани с контрол по изпълнението на издадени предписания за отстраняване на констатирани нарушения. 20 от проверките са ... Прочети още »

Президентът Радев и съпругата му се отличиха като една от най-елегантните двойки по време на интронизацията на новия император на Страната на изгряващото слънце

 Държавният глава Румен Радев и съпругата му Десислава Радева присъстваха на церемонията по интронизация на новия император на Страната на изгряващото слънце Нарухито. Милена Хлебарова, специалист по протокол, заяви в ефира на БНТ, че поведението на нашата двойка било „изненадващо“. „Показаха се аристократично и на ниво, показаха, че държат на приятелството между България и Япония. Облеклото им отговаряше на дрескода ... Прочети още »

ЧЕЗ дари специална апаратура на Университетската специализирана болница по ортопедия „Проф. Б. Бойчев” в Горна Баня`

ЧЕЗ ИКТ България, част от компаниите на Групата на ЧЕЗ в България,дари специализирана апаратура за артроскопска хирургия на Университетската специализирана болница по ортопедия „Проф. Б.Бойчев“ в Горна баня. Дарението е на стойност 20 000 лева. То включва стойка за раменна артроскопия, оптики за артроскопска камера, артроскопска помпа за поддържане на вътреставно налягане. „Загрижеността към обществото и активното участие в инициативи ... Прочети още »

МЗ сигнализира ГДБОП за подвеждащо промотиране на продукти в интернет сайт от името на министерството

Министерството на здравеопазването изпрати сигнал до директора на Главна дирекция „Борба с организираната престъпност“ Главен комисар Ивайло Спиридонов и до комисар Явор Колев, началник на отдел „Компютърни престъпления“ към ГДБОП, относно спекулации с името на заместник-министъра на здравеопазването Светлана Йорданова, с институцията Министерство на здравеопазването и с Българската национална телевизия с цел продажба на стоки. Министерството на здравеопазването настоява своевременно ... Прочети още »

Десетки земетресения разтърсиха Турция през последните 24 часа

За последните 24 часа в Турция бяха регистрирани десетки земетресения. Силата на трусовете варира от 2 до 4,6 по скалата на Рихтер. Епицентровете на повечето от земетресенията са в района около град Измир и в Егейско море, до гръцкия архипелаг Додеканези. Но 6 земетресения са отчетени край Черно море, на по-малко от 300 км източно от Истанбул.  Сеизмолог предупреди, че ... Прочети още »