Дневен архив: 25/10/2019

Радомир отбеляза традиционния си празник навръх Димитровден

С тържествена церемония Радомир отбеляза традиционния си празник Димитровден. Сред официалните гости на събитието бяха заместник областния управител Иво Иванов, ВрИД кмет на общината инж. Димитър Димитров, представители на ръководството на общинската администрация, кметове на съседни градове и населени места. Под звуците на националния химн бяха издигнати българският трибагреник, флагът на Европа и знамето на община Радомир.  Поздрав към жителите и ... Прочети още »

49 т хартиени и картонени опаковки в съдовете за разделно събиране на смет са изхвърлили перничани

Перничани са изхвърлили 49,177 т хартиени и картонени опаковки в съдовете за разделно събиране на смет за деветте месеца на годината, съобщават от общината. Това е най-често хвърляният отпадък. На второ място са стъклените опаковки – 42,38 т. От разделните съдове за смет са събрани още 22,157 т пластмасови опаковки и 1,173 т метални. На територията на града има 317 ... Прочети още »

Множество концерти за Ноемврийските музикални дни

Започват Ноемврийските музикални дни в Перник. Официалното откриване ще бъде на 7-ми ноември с концерта спектакъл „Музикална феерия” на националния музикален театър- София от 18 часа. На 14-ти ноември от 17,30 часа в Малкия салон на Двореца на културата ще бъде отбелязана 65 годишнина на Обединената школа по изкуствата с Концерт на преподаватели и възпитаници на школата. Матинето концерт на ... Прочети още »

Съд за жители на Пернишко, прекрачили закона

Няколко човека ще отговарят за деянията си, съобщиха от полицията Перничанка ще бъде съдена за шофиране на автомобил в нетрезво състояние. На 18 октомври, в гр. Перник бил проверен лек автомобил Шкода „Фабия“, управляван от 51-годишна жена от областния град. При изпробването й с техническо средство за алкохол били отчетени 1, 51 промила. Отказала кръвна проба за химичен анализ. Привлечена ... Прочети още »

Поругаха гроб в квартал Мошино

Служители от Второ РУ изясняват случай на поругаване на гроб. Вчера в районното управление е подаден сигнал от 59-годишна жена, която се оплакала, че е унищожена надгробна плоча на гроба на сестра й, който се намира в гробищен парк „Мошино“. Извършен е оглед и са предприети действия за установяване на извършителите. Започнато е досъдебно производство. Прочети още »

Двигатели със заличени номера открити в Перник

Двигатели със заличени номера са открити на бивша площадка за авточасти. Акцията е проведена вчера, от служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ при ОДМВР – Перник. Полицаите проверили бивша площадка за авточасти на ул. „Ю. Гагарин“ в областния град, ползвана от 46-годишен перничанин. Там са намерени и иззети два двигателя от леки автомобили „БМВ“ със заличени фабрични номера. Установява ... Прочети още »

Валентин Петков кандидат за общински съветник от БСП:Призоваваме перничани да ни подкрепят с №56 в бюлетината

В новия мандат на Общинския съвет ще продължа да работя с чисти ръце и грижа за развитието на  Перник В последните дни на предизборната кампания и след десетки срещи с жителите на община Перник можем да направим много изводи, но един от тях обобщава всички срещи – Перник и перничани имат нужда от промяна. Промяната е желана от всички нас, ... Прочети още »

Обръщение на Местна коалиция ЕНП/ПП НИКОЛА ПЕТКОВ , ПП БЗНС, ПП БДФ/- Перник

  Дали както мнозина твърдят, че в спора се ражда истината или истината се ражда по -скоро в разговори приятелски, човешки, в споделени чувства, мисли, идеи.   Ние, кандидатите за общински съветници и кандидата за кмет на Перник д-р Маринова, от Местна коалиция ЕНП/ПП Никола Петков, ПП БЗНС, ПП БДФ/, направихме много срещи, разговаряхме с хиляди хора на пазара, в ... Прочети още »

Над 34 600 декара с пшеница са засети вече в областта

Над 123 000 дка с предсеитбена подготовка има вече в областта, информираха от Областна дирекция „Земеделие” в Перник. Най- много площи, подготвени за сеитбата на есенни култури има традиционно в община Радомир- 57 000 дка. Следват общините: Брезник- 35 600 дка, Перник- 18 000 дка, Трън- 8 000 дка, Ковачевци- 2 400 дка и Земен- 1 900 дка. Успоредно с предсеитбената подготовка се извършва и дълбока оран ... Прочети още »

Организации в България искат Национална програма за борба със захарния диабет

Във връзка с наближаващия месец ноември, който от години диабетните организации в България честват като „МЕСЕЦ НА ДИАБЕТА“ (по повод 14 ноември – Световния ден за борба с диабета), на 10 октомври 2019 г. е внесено  писмо до институциите в България. То е  подкрепено от всички диабетни организации в страната. В него се настоява за създаването на Национална програма за ... Прочети още »