Дневен архив: 24/10/2019

Вяра Церовска: Продължаваме промяната на Перник с реализиране на проекта за републиканския път Драгичево- Рударци- Кладница

Днес беше дадено началото на първия етап на подмяната на водопроводната мрежа на републиканския път Драгичево- Рударци- Кладница. На старта на ремонтните дейности присъстваха кандидатите за кметове от ГЕРБ на община Перник Вяра Церовска и на трите населени места Виктор Викторов, Богдан Богданов и Васил Мирчев. „Продължава промяната на Перник. Щастлива съм, защото успяхме да включим в проекта подмяната на ... Прочети още »

Националният музикален театър гостува в Перник с „Музикална феерия”

Огнен чардаш, страстно сиртаки, виенски валс – това ще могат да видят перничани в бляскавия концерт –спектакъл „Музикална феерия” на Националния музикален театър, който гостува на пернишка сцена на 7-ми ноември от 18 часа. Пернишката публика ще се наслади на подбрана селекция от любими оперетни произведения, хитове от мюзикъли и популярни мелодии от цял свят. Звездите на Националния музикален театър ... Прочети още »

Започва реконструкцията и подмяната на водопроводната мрежа на републиканския път Драгичево- Рударци- Кладница

Започва реализацията на първия етап от реконструкцията и подмяната на водопроводната мрежа на републиканския път Драгичево- Рударци- Кладница. Първата копка бе направена днес в село Рударци. „С полагането на новите тръби ще бъде решен проблемът с водоснабдяването, който е проблем и на трите села- Драгичево, Рударци и Кладница. Подмяната на водопровода бе и едно от обещанията, които ръководството на общината ... Прочети още »

Само два анонимни сигнала за купуване на гласове в Перник

До момента в Областната дирекция на МВР в Перник са били получени само два сигнала, при това анонимни, да купуване на гласове, съобщи на специалния брифинг вчера Митко Митков – началник група в отдел „Охранителна полиция” към ОД на МВР. Въпреки това е направена проверка, при която изнесените данни в анонимките не са били потвърдени. Принципно се проверява всеки получен ... Прочети още »

Пернишката полиция на крак за изборите

Изключително добра организация за ред и спокойствие в неделя, 27-ми, когато перничани ще дадат вота си за новите кметове и общински съветници, е създала Областната дирекция на МВР, стана ясно на вчерашната специална пресконференция. Подготовката е започнала още в началото на септември, съобщи старши инспектор Митко Митков, началник група в отдел «Охранителна полиция». Разработен е специален план за работата на ... Прочети още »

Станислав Владимиров: Като кмет на община Перник няма да деля кметовете на наши и чужди, ще бъда кмет на всички перничани!

„През първия ми мандат успяхме да реализираме проекта за изграждането на 500-кубиковия резервоар за питейна вода. Много усилия положихме всички, за да се пусне изградения през първия ми мандат 500-кубиков резервоар. Стигнахме до гражданско неподчинение, за да ни обърне внимание община Перник, че страдаме от безводие. Проблемът с полагането на по-голяма тръба от Радина чешма до черпателния резервоар беше решен ... Прочети още »

Над 60 на сто от реколтата от картофи в региона е вече прибрана

Прибрана е реколтата от картофи от 3050 дка от общо засетите в областта 4 600 дка, информираха от Областна дирекция „Земеделие” в Перник. Очаква се тази седмица стопаните от Земен, които засяха най-малко площи с картофи тази година- 300 дка, да приключат с тази задача. До момента те са прибрали продукцията от 250 дка. От тях са получили 320 т картофи, ... Прочети още »

От 40 до 60 лева е цената на широколистните дърва, закупени от временен склад в гората на територията на ЮЗДП

Между 40 и 60 лв. е цената на пространствен кубичен метър широколистни дърва за огрев и от 22 до 31 лв. за иглолистните, които са закупени директно от временен горски склад на територията на ЮЗДП.По-висока е цената единствено в Благоевград, където в централния склад на горското стопанство в града дървата се предлагат нацепени и нарязани.  При закупуване на дърва по ... Прочети още »

Започна изграждането на тунел „Железница“ от АМ „Струма“

  Започна строителството на тунел „Железница“ от автомагистрала „Струма“, както и на пътните участъци непосредствено преди и след него. Съоръжението ще е с дължина около 2 км и ще бъде най-дългият пътен тунел, изграждан досега у нас. Изпълнението е обособено в три части – тунела, пътя преди и след него, за да може на обекта да се работи едновременно и ... Прочети още »