Дневен архив: 22/10/2019

Авария влоши топлоснадяването на някои абонати в централната част на Перник

Авария по топлопреносната мрежа е причина за временно нарушаване на качеството на топлоподаването в района около МБАЛ”Рахила Ангелова”. Това информираха от „Топлофикация – Перник“. От там поясняват, че с влошено топлоснабдяване ще бъдат абонатите на следните адреси: ул.“Брезник“№1,ул.“Красно село“№8,Стара стоматология, детска ясла №4,ул.“Ихтиман“ №2, №20, №22. Ръководството се извинява на клиентите си за причиненото неудобство и апелира за разбиране с ... Прочети още »

КРИБ-Перник към Вяра Церовска: Вашият голям успех са милионите, които разплати Община Перник на фирмите

„Вашият голям успех са милионите, които разплати община Перник на фирмите. Тези средства отидоха по разпределение към доставчиците и служителите във фирмите. Не вярвахме, че в този недоимък на средства, ще успеете и да  платите задълженията, и да строите. Това заяви председателят на КРИБ-Перник Георги Милев, който заедно с присъстващите членове на работодателската организация, заяви категорична подкрепа към кандидата на ... Прочети още »

Радомир се готви за Деня на града

Радомирци са в усилена подготовка за празника на града. Програмата за ДЗеня на града е богата. Реално тя започна с футболния турнир „Христо Радованов”, проведен от 8 до 10 октомври. На 24 октомври в Общинския исторически музей „Войнишко въстание” ще бъде открита авторска изложба на художника Александър Неговански, наречена „Никой не продава мечтата на своя живот“, съобщиха от общината. Заради ... Прочети още »

Още близо 900 стопани получават по 300 лв за заклани заради АЧС прасета

Започва изплащането по втория транш на сумата от 300 лв. на стопаните, доброволно заклали прасетата и дезинфекцирали обектите си заради Африканската чума.   Областният управител Ирена Соколова информира, че до края на седмицата общо 894 стопани, отглеждащи прасета в обекти тип „заден двор” на територията на област Перник ще получат сумата от 300 лв. Тя е във връзка със заболяването ... Прочети още »

Инспектираха ремонта на моста край Трън

Стартира втората част на ремонтно-възстановителните дейности на мостовото съоръжение в местността „Секирица” на входната артерия на град Трън. Областният управител Ирена Соколова, заедно с директора на Областно пътно управление инж.Петър Басмаджиев, експерти, строителят на обекта и строителния надзор, бяха на място. Припомняме, че процедурата беше временно спряна, за да бъдат издадени всички документи тъй като режимът на възстановяване в предишните ... Прочети още »

Перничанин, карал кола без книжка, на съд

Перничанин ще отговаря за шофиране на автомобил без книжка. Наруиението на закона е установено на 10 октомври тази година, когато на улица „Владислав Граматик“ в областния град бил проверен лек автомобил „Мерцедес“. Возилото е било управлявана от 36-годишен перничанин. Органите на реда установили, че мъжът кара в срока на отнетото му по административен ред свидетелство за правоуправление. Сега той е ... Прочети още »

„Разфасована” крадена кола открита в село Черна гора

Разкомплектован краден лек автомобил е открит в пернишко село. Служители от Първо районно управление на МВР действали по сигнал и извършили проверка на помещение, намиращо се в село Черна гора. Там намерили разкомплектован «Фолксваген Мултиван“, собственост на софийска фирма и обявен за издирване от Четвърто столично районно управление на полицият. Извършен е оглед и са проведени необходимите процесуално-следствени действия. Започнато ... Прочети още »

„Топлофикация Перник” удължи срока за подписването на договора „Лоялен клиент”

„Топлофикация Перник” удължи срока за подписването на договорите „Лоялен клиент” за предстоящия отоплителен сезон до края на месец октомври тази година, заради повишения интерес .”Нашите клиенти, които желаят да сключат договор с дружеството за новия отоплителен сезон и не са успели да направят това през септември, могат да се възползват от възможността да го направят до края на този месец. ... Прочети още »

ЦСМП-Перник получава още две нови линейки

Две нови линейки се очаква да получи в близките дни Центърът за спешна медицинска помощ в Перник.Това информира директорът д-р Валери Симеонов. „Получихме уведомително писмо от Министерството на здравеопазването, че са ни определили да получим две нови линейки, от които едната е високопроходима и трябва да определим човек, който да ги получи. Тези линейки са ни много необходими, с оглед ... Прочети още »

Проект „Специализация в здравеопазването“ вече подкрепя и специализиращи медицински сестри и акушерки

  Освен лекари-специализанти и лекари по дентална медицина-специализанти, за финансиране на обучението за придобиване на специалност по проект „Специализация в здравеопазването” вече могат да кандидатстват медицински сестри и акушерки.  С подписано ново допълнително споразумение между Ръководителя на Управляващия орган на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020 г. и министъра на здравеопазването, е разширена целевата група на проекта, а срока ... Прочети още »