Дневен архив: 19/10/2019

На връх Деня на града в Перник се роди момченце

Мъжка рожба се роди на връх празника на Деня на Перник. Малчуганът се казва Жорко. Той е трето дете на родителите Анета и Венцислав Василеви. Момченцето е проплакало днес на обяд в 13:45 ч. в ръцете на д-р Галина Галева. Да е жив и здрав както малкият Жорко, така и неговите родители. Прочети още »

Перничани отбелязаха тържествено Деня на града

След приключването на тържествената сесия, по повод деня на града, официалните гости се отправиха в тържествено шествие към площада, където бяха издигнати  родният трибагреник и знамето на Перник. Пред събралото се множество на площад „Кракра“, временно изпълняващият длъжността кмет на община Перник Севделина Ковачева поздрави всички присъстващи по повод празника. „По думите на историка Димитър Овчаров: „Перник е градът, който ... Прочети още »

Кандидатът за кмет на Перник от Местна коалиция ЕНП /ПП НИКОЛА ПЕТКОВ, ПП БЗНС, ПП БДФ/ д-р Мария Маринова поздрави перничани по повод Деня на града

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК ПЕРНИЧАНИ! Скъпи съграждани, Перник е нашия дом, градът в който се връщаме и отиваме, който е завинаги в сърцата ни и който обичаме. Ние сме различни , но мечтите ни са еднакви. Предизвикателствата правят живота ни и интересен, а преодоляването им го прави осмислен. Пожелаваме на всички перничани здраве, дух, късмет, благоденствие и мир. Нека бъдем добри и ... Прочети още »

Кандидатът за кмет на Перник от БСП Станислав Владимиров поздрави перничани по повод Деня на града

Скъпи съграждани, драги приятели,  Перник е град от 90 години, но притежава хилядолетна история. Историята на града ни помни героични страници и дела, които са оформили гордия и несломим дух на перничани, които с гордо вдигнати глави са преминали през много изпитания и трудности във времето.  Като потомци на великия Кракра Пернишки всички ние заслужаваме да живеем в един по-добър ... Прочети още »

Кандидатът за кмет на Перник от ПП ГЕРБ поздрави съгражданите си по повод Деня на града

Уважаеми съграждани, скъпи приятели, В Деня на Перник, нашият прекрасен празник -19 октомври, се обръщам към вас с думи на благодарност и пожелания. Днес отдаваме почит към нашия небесен покровител Св. Иван Рилски, който ни дава мъдрост, сила и вяра. Благодаря на всички граждани, които не жалят сили и воля да работят за доброто на нашата общност. И нека отворим ... Прочети още »

Негово Светейшество Българският Патриарх Неофит беше удостоен със званието „Почетен гражданин на Перник“

 На тържествената извънредна сесия на Общински съвет в Перник, която се проведе днес по повод Деня на града на Перник, присъстваха Негово Светейшество българският патриарх Неофит,  негово Преосвещенство Белоградчишки епископ Поликарп, временно изпълняващата длъжността кмет Севделина Ковачева, областният управител Ирена Соколова,  духовници, общински съветници и други официални лица.  На тържественото заседание със званието „Почетен гражданин на Перник“ бяха удостоени Негово ... Прочети още »

Бюрото по труда в Перник предлага над 200 свободни работни

  Вече месец предлаганите свободни места на трудовия пазар в Перник се увеличават. През тази седмица те нараснаха с още 32 и достигнаха 209. Добрата новина е, че и  предлаганите свободни места за безработните висшисти са се увеличили с 4 и стават 22. През  седмицата бяха актуални офертите за работа на 20 охранители за София, 10 оператори сигурност за София, 12 ... Прочети още »

Днес е Денят на град Перник!

Честит празник перничани! Бъдете живи и здрави и нека Свети Иван Рилски да ви закриля! Ето и празничната програма, по повод деня на града: 08,00 часа Храм „Св. Иван Рилски” Света литургия в чест и памет на Св. Иван Рилски 11,00 часа Пл. “Св. Иван Рилски“ – пл. „Кракра“ Празнично дефиле на училищата, носещи името на покровителя на Перник св. ... Прочети още »