Дневен архив: 18/10/2019

ОДМВР – Перник се класира на първо място в индивидуалните надпревари в турнира по стрелба „Кракра“

За осма поредна година, днес в Перник се проведе традиционния Републикански турнир по стрелба с пистолет за служители на МВР „Кракра“. Организатори на събитието бяха ОДМВР – Перник и Центъра за бойна подготовка и спорт при Академията на МВР. На откриването присъстваха генералният секретар на „Спортна асоциация“ – МВР Чавдар Атанасов, областният управител на Пернишка област  Ирена Соколова, изпълняващият длъжността ... Прочети още »

Увеличаване на болните от остри респираторни заболявания, установи РЗИ

Увеличаване на болните от остри респираторни заболявания през изминалата седмица констатира Регионалната здравна инспекция в Перник. През този период болните са 29, при 19 за предходната седмица. Заболеваемостта за това време е 39,38 %oo, при средна за страната 41,71 %oo към 14.10.2019 г. Леко увеличение се наблюдава и при заболелите от заразни заболявания. Установените през седмицата болни са 9, при ... Прочети още »

Близо 109 000 декара с предсеитбена подготовка има вече в пернишка област

Есенната кампания в областта постепенно набира скорост, информираха от Областна дирекция „Земеделие”. До сега е извършена предсеитбена подготовка на 108 960 дка. Най-много площи с предсеитбена подготовка има традиционно в землището на община Радомир- 43 910 дка. Следват общините: Брезник- 35 400 дка, Перник- 18 000 дка, Трън- 7 350 дка, Ковачевци- 2 400 дка и Земен- 1 900 дка. Успоредно с предсеитбената подготовка се извършва и ... Прочети още »

Вдигат заплатите на здравните инспектори

С десет процента ще се увеличават заплатите на работещите в Регионалните здравни инспекции от следващата година. Това съобщи министърът на здравеопазването Кирил Ананиев. Той припомни, че през миналата година заплатите на служителите в здравните инспекции също са били увеличени. Министър Ананиев  посочи, че здравното  министерство провежда трайна политика по отношение на регионалните инспекции.  „Нашите РЗИ на територията на съответния регион ... Прочети още »

Състоянието на Стефан Данаилов остава все още критично

Критично остава състоянието на филмовата легенда Стефан Данаилов. В сряда лекарите във военно-медицинска академия го поставиха  в изкуствена кома, съобщи НОВА ТВ. Доведеният син на Данаилов поясни за НОВА,  че на актьора му е направена пункция на белия дроб. „Имаше затруднено дишане и се наложи апаратно дишане. Лекарите решиха да го поставят в медикаментозна кома. Иначе си беше в съзнание“, ... Прочети още »

ЧЕЗ Електро подпомогна изграждането на детска площадка

В Благоевград, бе открита нова детска площадка, изградена от Община Благоевград с финансовата подкрепа на„ЧЕЗ Електро България“ АД. Дружеството инвестира спестените от печат на хартиени фактури средства в значими социални и еко проекти. Детската площадка в Благоевград е заключителната част от кампанията „Моята електронна фактура помага“ за 2019 г., която популяризира екологичните и социални ползи от използването на съвременния начин ... Прочети още »