Дневен архив: 17/10/2019

Централната избирателна комисия проведе обучение на общинските избирателни комисии в област Перник

Обучение на общинските избирателни комисии в област Перник във връзка с изборите за общински съветници и кметове на 27 октомври 2019 г., проведе Централната избирателна комисия. Инструкциите и новите моменти в изборния процес разясниха членовете на ЦИК Георги Баханов и Николай Николов. На срещата присъстваха още представители на „Информационно обслужване“ АД, на Териториалното звено на ГД „ГРАО“, на органите на ... Прочети още »

Светогорски монах изнася беседа на Деня на града в Перник

Беседа на тема „Да познаем Бога чрез неговата благодат“ с йеромонахЕфрем Катунакиот от Света гора ще се състои на празника на Перник. Събитието е насрочено за 19 октомври от 14 часа в Малкия салон в Двореца на културата. Старецът Ефрем населява малък манастир, който е част от манастира Великата Лавра “Св.Атанасий” на Света гора – Атон и е посветен на ... Прочети още »

Полицията в услуга на гражданите преди и в деня на вота!

От Областната дирекция на МВР в Перник напомнят, че всеки имащ право на вот трябва да провери валидността на документите си за самоличност, за да може да упражни правото си на глас. От пресцентъра на полицията уведомяват, че сектор „Български документи за самоличност” при ОД МВР – Перник  ще съдействат на българските граждани, които не притежават валидни документи за самоличност, ... Прочети още »

Д-р Мария Маринова, кандидат за кмет от Местна коалиция ПП ЕНП/ Никола Петков, ПП БЗНС, ПП БДФ/

 Ние, представителите в обществото на безкомпромисната десница и кандидати за управление на Общината, имаме професии които ни правят участници в живота и в ежедневието на съгражданите ни.    Ние знаем техните вълнения, страхове, мечти и намерения.   Проведохме много съдържателни срещи и разговори, получихме съвети, които ни дадоха заряд и енергия да продължим да отстояваме общия интерес.  Разбрахме, че хората ... Прочети още »

РЗИ установи отклонения от качеството на водата в 4 населени места в областта

 Отклонения от качеството на питейната вода, съгласно изискванията записани в Наредба  №9,  установи Регионалната здравна инспекция в Перник за периода 30.09.2019 г. – 13.10.2019г  на територията на област Перник. През този период е изследвана  водата в 11 населени места, в областта.  Изследвани са 12 проби питейна вода при консуматорите от централно водоснабдените населени места по показателите, включени в постоянния мониторинг (група А) . От ... Прочети още »

Катя Божидарова е временно изпълняващ длъжността кмет на Община Трън

Само една точка включваше извънредната сесия на Общинския съвет в Трън, която се проведе на 15 октомври. Тя бе свързана с избор на временно изпълняващ длъжността кмет на община Трън, във връзка с провеждането на местните избори, които са насрочени за 27 октомври 2019г. Законотворците в пограничната община единодушно избраха за временно изпълняващ длъжността кмет- Катя Божидарова. До момента тя ... Прочети още »

Три фирми са кандидати за изграждане на Националната детска болница

Три оферти постъпиха в рамките на крайния срок за подаване на предложения по обществена поръчка с предмет: „Избор на изпълнител за извършване на инженеринг (проектиране, строителство и авторски надзор) на Национална многопрофилна детска болница“. Трите оферти бяха публично отворени днес в Министерството на здравеопазването от комисия, назначена със заповед на министъра на здравеопазването. Комисията има срок до 40 работни дни, ... Прочети още »

Стефан Данаилов се намира в изкуствена кома, лекарите от ВМА се борят за живота му

Стефан Данаилов е в кома и лекарите във Военномедицинска академия се борят за живота му. Това се е наложило заради затруднения в дишането Емблематичният актьор бе настанен по спешност в реанимация в началото на октомври след усложнено дишане и му бе направена пункция за изваждане на вода от белите дробове. Легендата на българското кино и театър бе приет в лечебното ... Прочети още »