Дневен архив: 16/10/2019

Перничани бесни на Ангел Джамбазки!

Времето до деня, в който българските граждани ще отидат до урните, за да упражнят правото си на вот и да решат кой ще ги управлява в общините през идните четири години, се топи. Може би това  е причината някои от мераклиите да кметуват да изпускат нервите и най-вече – езика си. И не просто да разбунят духовете, а да предизвикат ... Прочети още »

Румен Христов: СДС категорично застава зад кандидатурата на Вяра Церовска за кмет на община Перник

„Нека още на първи тур изберем Вяра Церосвка за кмет на община Перник“. Това заяви председателят на Съюза на демократичните сили Румен Христов. Той отбеляза, че разбирателството между ГЕРБ и СДС не е характерно само в община Перник. Двете политически сили си сътрудничат в цялата област и работят добре, благодарение на областния координатор в лицето на Вяра Церовска. „За нас ... Прочети още »

Съд за софиянка, задигнала два велосипеда в „Изток”

Столичанка ще отговаря за кражба на два велосипеда. Колелата били откраднати от коридор на общо мазе, в пернишкия квартал „Изток“. Това се случило в края на месец юли тази година. Органите на реда провели множество действия по разследването. Оказало се, че велосипедите са отнети от 21-годишна столичанка. Привлечена е като обвиняема и й е наложена мярка за неотклонение „подписка“. Прочети още »

Фондация „Отворена врата“ провежда гражданско наблюдение на Окръжен съд Перник

От месец  август 2019г. в рамките на четири месеца, Фондация „Отворена врата“ провежда гражданско наблюдение на Окръжен съд Перник. То се осъществява по проект „Електронна платформа за активен диалог, граждански мониторинг и обществена подкрепа на реформата в съдебната система“, финансиран по договор номер BG05SFOP001-3.003-0080-C01/18.02.2019 г., съфинансиран от Европейския съюз, чрез Европейския социален фонд.Гражданските наблюдатели отразяват в карти наблюдението си, чрез ... Прочети още »

Започва обучение на членовете на Общинските избирателни комисии

Утре от 10 часа, в зала „Панорама”, представител на Централната избирателна комисия  ще извърши обучение на членовете на  общинските избирателни комисии от областта  във връзка с провеждането на изборите за общински съветници и кметове на 27 октомври 2019 г. Предвидено е присъствието на представители на областната и общинските администрации, на „Информационно обслужване” АД, на ТЗ на „ГРАО”, на ОДМВР, на ... Прочети още »

Няма повторни случаи на АЧС в региона

Повечето от пробите от отстреляни диви прасета в региона са с отрицателен резултат за АЧС и трихинелоза, стана ясно от проведеното заседание на Областната епизоотична комисия . Няма повторно констатирани случаи на Африканска чума по свинете и промяна в епизоотичната обстановка в Пернишка област. Това стана ясно на седмичното заседание на Постоянна областна епизоотична комисия, водено от областния управител Ирена Соколова. ... Прочети още »

Тийнейджър пред Темида за кражба на кабел

17-годишен младеж се изправя пред съда за кражба. Престъплението е извършено в края на месец март тази година, когато от двора на частна фирма е откраднат около 40 метра телефонен кабел. След подаден сигнал във Второ районно управление на МВР били предприети действия за установяване на извършителите. В резултат на проведени множество оперативно-издирвателни и процесуално-следствени действия е установено, че кражбата ... Прочети още »

„Топлофикация Перник” има готовност да инвестира сериозни средства за използването на биогориво

 „Топлофикация Перник” има готовност да инвестира доста средства в закупуването на машини и оборудване за подготовка на инсталацията за използване в процеса на производство на електроенергия и топлоенергия като гориво на биомаса. Това информира изпълнителният директор на топлофикационното дружество инж. Любомир Спасов.  „Новото оборудване ще бъде използвано за подготовка на биогоривото за подаване към котела на горене. Освен това ще ... Прочети още »

164 килограма е за сега средният добив от слънчогледа в областта

Над  97 на сто от реколтата от маслодаен слънчоглед в област Перник е вече прибрана. Това информираха от Областна дирекция „Земеделие” в Перник. Първи приключиха с жътвата на слънчогледа стопаните от Земен, които тази година засяха най-малко площи – 2050. От тях те получиха 164 т продукция при 80 кг среден добив от декар, който е най-ниския за сега в ... Прочети още »

Днес шофьорите да карат с повишено внимание в тунел „Траянови врата“ на АМ „Тракия“ в посока Бургас

Днес – 16 октомври, от 10,00 ч. до 15,30 ч. се ограничава движението в активната лента в тунел „Траянови врата“ на АМ „Тракия“ в посока Бургас поради ремонт на  пожаро-известителната система и светофарната уредба. Трафикът ще се осъществява в изпреварващата лента. Агенция „Пътна инфраструктура“ съветва шофьорите да карат със съобразена скорост и повишено внимание, както и да спазват правилата за ... Прочети още »