Дневен архив: 15/10/2019

Започва изграждането на канализацията в Драгичево

Започва изграждането на първия етап от канализацията в най-голямото пернишко село Драгичево. Първата копка ще бъде направена на 17 октомври в 11 часа. Обектът е изключително важен, каза зам. кметът по строителството Владислав Караилиев. Неговата реализация ще позволи на по-следващ етап да се направи канализация и в селата Рударци и Кладница, тъй като ще има къде да се заустват отпадъчните ... Прочети още »

Многократно осъждан отново на съд, сега за нападение с нож, довело до тежка телесна повреда

Районна прокуратура – Перник е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт срещу Г.И. за извършено от него престъпление по чл. 128, ал. 2, от Наказателния кодекс. Обвиняемият е на 41 години и е бил осъждан многократно. Работел е като кравар в берзншкото село Слаковци. На 1-ви юни тази година, в селото се провеждал събор, като през деня Г.И. консумирал ... Прочети още »

Министър Кралев откри обновената волейболна зала в комплекс „Дружба“ в Перник

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев откри обновената волейболна зала в комплекс „Дружба“ в Перник.  След ремонта залата разполага с нова подова настилка, подменени са електрическата инсталация и осветителните тела, инсталирани са предпазни прегради на прозорците и са монтирани волейболна мрежа и кошове за баскетбол. Стойността на проекта е 93 042 лв. с ДДС. На събитието присъстваха областният управител ... Прочети още »

Откриха изложба с творби от пленера по живопис под мотото „Старият Перник”

Инициативата за тази изложба е на читалище „Нови хоризонти – 2009 г.”. Изложбата се реализира в партньорство на „Топлофикация – Перник”, която е един от спонсорите на тази културна проява. С експозицията се отбелязват три празнични повода – предстоящият Ден на град Перник и неговата 90-годишнина, както и 10 години от основаването на читалище „Нови хоризонти – 2009”. „Областна администрация ... Прочети още »

Засилва се търсенето на дърва в област Перник с наближаването на зимата

  Над 1500 пространствени кубически метра широколистни дърва са предвидвидили служителите от „ДГС Радомир“ за осигуряване на населението за предстоящия зимен сезон чрез продажба от склад. Към 8 октомври, по информация от Югозападното държавно предприятие,  648 кубически метра дърва са закупени от 65 домакинства.   463 домакинства са закупили 3555 пространствени кубични метра дърва от „ДГС Брезник” . Стопанството е ... Прочети още »

Две фалшиви обаждания получиха медиците от ЦСМП в Перник

Не се наблюдава увеличаване на обажданията на телефон 112 пред изминалата седмица, въпреки появилата се информация за увеличаване на заболелите от остри респираторни заболявания. През изминалата седмица медиците от Центъра за спешна медицинска помощ са регистрирали 301 обаждания на спешния телефон. От тях 199 са в Перник и в Радомир-44. Останалите са във филиалите в Земен-14, Брезник и Трън. „Нямаме ... Прочети още »

Днес шофьорите да карат внимателно в тунел „Траянови врата“ на АМ „Тракия“ в посока София, както и при км 1 на АМ „Хемус“ към Варна

Днес – 15 октомври, от 10,00 ч. до 15,30 ч. се ограничава движението в активната лента в тунел „Траянови врата“ на АМ „Тракия“ в посока София поради ремонт на  пожаро-известителната система и светофарна уредба. Трафикът ще се осъществява в изпреварващата лента. Днес  движението в участъка от км 1 до км 2 на АМ „Хемус“ в посока Варна ще е в ... Прочети още »

Одобрени са изменения в Закона за данъците върху доходите на физическите лица

 Направено е предложение за намаляване на административната тежест и улесняване на лицата при ползване на данъчните облекчения за лица с намалена работоспособност, за деца с увреждания и за лични вноски за осигурителен стаж при пенсиониране, което се състои в отпадане на задължението към годишната данъчна декларация да се прилага копие на валидно решение на ТЕЛК/НЕЛК и копия от документите, удостоверяващи ... Прочети още »