Дневен архив: 12/10/2019

„Топлофикация Перник“ оттегли намерението си за изгаряне на RDF и шисти

Топлофикация Перник“ АД  декларира с уведомително писмо РИОСВ – Перник за  желанието си да бъде прекратена процедурата по разглеждане на внесеното инвестиционно предложение за „Добавяне при работа на горивната инсталация ТЕЦ „Република“ за производство на електрическа и топлинна енергия на допълнителни горива – биомаса, шисти и RDF“. Това информираха от екоинспекцията. От там поясняват, че дружеството е внесло ново инвестиционно ... Прочети още »

7 800 декара с предсеитбена подготовка има вече в областта

Със сравнително бавни темпове върви за сега есенната кампания в областта. Причината е, че земеделските производители са насочили усилията си към прибирането на реколтата от пролетните култури. По информация от Областна дирекция „Земеделие” до сега в областта е извършена предсеитбена подготовка на 7 800 дка площи. Най-много подготвени площи за сеитба на есенни култури, за пръв път тази година, има в ... Прочети още »

Правителството одобри мерките за подобряване на дейността на ИА „Автомобилна администрация“

  Правителството одобри предложените от министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков мерките за подобряване на дейността на Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“.  Предвидените мерки са свързани с издаването на лицензи, контролната и административно наказателната дейност, както и организирането на изпитите на кандидатите за водачи. По отношение на предоставянето на лицензи и разрешителни за извършване на превоз на пътници ... Прочети още »

От 14 октомври стопаните заявяват помощ за зимните пръскания

  От 14 октомври Държавен фонд „Земеделие“ започва прием на заявления по схемата „Помощ за компенсиране разходите на земеделски стопани, свързани с изпълнение на мерки по Националната програма за контрол на вредителите по трайните насаждения през зимния период”. Приемът ще продължи до 31 октомври.   Ще се приемат заявления за закупуване на продукти за растителна защита и продукти за ускоряване ... Прочети още »