Дневен архив: 11/10/2019

Централизираната автоматизирана информационна система ше се използва поетапно

Областният управител Ирена Соколова информира, че Народното събрание прие изменение в Закона за обществените поръчки. Промените са във връзка със задължението за използване на Централизираната автоматизирана информационна система „Електронни обществени поръчки“ (ЦАИС ЕОП). Възлагането на обществени поръчки от областния управител в ЦАИС ЕОП, в качеството му на публичен възложител, ще бъде ясно след публикуване на решение от страна на Министерски ... Прочети още »

Патриарх Неофит и световната шампионка Василена Йорданова ще са новите почетни граждани на Перник

Българският патриарх Неофит и световната шампионка по таекуондо Василена Йорданова са новите почетни граждани на Перник, утвърдени на извънредното заседание на пернишкия Общински съвет днес. По процедура те ще бъдат уведомени официално за решението на минипарламента. Ако главата на българската християнска църква приеме удостояването,  почетните знаци ще бъдат връчени на тържествена сесия или на празника на града идната седмица, обясни ... Прочети още »

Министър Красен Кралев ще открие реновираната спортна зала „Дружба” в Перник

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев ще открие официално обновената зала „Дружба“ в Перник. Събитието ще се състои на 14.10.2019 г. от 17.30 часа. Волейболната зала към спортен комплекс „Дружба“ беше реновирана с отпуснатите от ММС 93 042 лв с ДДС. След приключването на ремонтните дейности тя ще бъде използвана за подготовка от ВК „Миньор“ Перник и над 180 момичета ... Прочети още »

Изгоряха 20 декара борова гора

20 декара борова гора са изгорели в Пернишко. Пламъците лумнали около 17,50 часа вд четвъртък, в горски масив в пернишкото село Люлин. Един противопожарен екип се отправил към мястото на произшествието. Пламъците били локализирани, като са унищожени около 20 декара иглолистна дървесина. Причината е небрежност при боравене с открит огън. Няма пострадали хора. Прочети още »

Пипнаха перничанка пияна зад волана

Две бързи производства са започнати в Перник. 45-годишна перничанка е управлявала автомобил с концентрация на алкохол в кръвта 1,55 промила. Колата, марка „Ауди А3“, е проверена в петък през нощта, около 2,05 часа, на улица „Петко Каравелов“ в областния град. Взета й е кръвна проба за химичен анализ и работата продължава. С 1,99 промила алкохол в издишания въздух е шофирал ... Прочети още »

В ареста мъж, нарушил отново съдебна заповед

59-годишен перничанин е задържан за нарушаване на съдебна заповед. Около 22,45 часа е подаден сигнал от 39-годишна жена от областния град, че мъж на 59-години, с когото е имала връзка, се намира в дома й и нарушава заповед на Пернишки районен съд, с която са му ограничени правата спрямо потърпевшата. Пристигналите на място служители на полицията задържали мъжа и му ... Прочети още »

МОН ще продължи да инвестира в материално-техническата база

Посещението на образователния министър в област Перник премина и през Община Брезник. Красимир Вълчев, заедно с областния управител Ирена Соколова, посетиха СУ „Васил Левски“. Те разгледаха училищната база, кабинетите и дворното пространство с обособени и нови кътове за спорт.  Заедно с директора на училището Емилия Вълова и учителите, министърът и губернаторът обсъдиха темите за нacъpчaвaнeто нa yчeниците и задържането им ... Прочети още »