Дневен архив: 09/10/2019

Изтичат важни срокове във връзка с местния вот!

Изтичат важни срокове, които са свързани с упражняването на правото на глас на предстоящите местни избори. Едни от тях е свързан с хората с двигателни или здравословни проблеми, които не им позволяват да отидат до съответната избирателна секция. Съгласно чл.37 ал.1 от Избирателния кодекс, крайният срок за подаване на заявления за гласуване с подвижна избирателна кутия /ПСИК/ е 12.10.2019 г. ... Прочети още »

Набелязват спешни мерки за ремонт на улиците в Радомир

Председателят на Общински съвет в Радомир Светослав Кирилов проведе работна среща с новоизбрания управител на Областно пътно управление – Перник инж. Петър Басмаджиев и други членове на оперативното ръководство. Инициатор на срещата е Община Радомир, като целта е да се вземат спешни мерки за ремонт на компрометираните участъци по улица  “Дупнишка”, улиц “Пирин”, улица „Райко Даскалов. Трябва да се извършат ... Прочети още »

Атракционен влак ще мине през Радомир

В събота, на 12-и октомври по маршрута София-Кюстендил и обратно ще пътува атракционен влак с парен локомотив и вагон от царската композиция „Корона експрес”. Ретро пътуването се организира по повод отбелязването на 110 години от пускането в експлоатация на жп линията Радомир-Земен-Кюстендил. Събитието се провежда по покана на инициативен комитет, създаден за честването на годишнината, и се реализира от „БДЖ-Пътнически ... Прочети още »

Официално стартира ремонтът на улица „Софийско шосе” в Перник

Със символична първа копка днес бе даден старт на ремонта на улица „Софийско шосе”. Обектът е включен в поименния списък за капиталови разходи на община  Перник за 2019 година и е на стойност 650 000 лева с ДДС. „Започващият ремонт ще промени облика на улица „Софийско шосе”. Надявам се, че той ще приключи в срок и перничани да останат доволни ... Прочети още »

Станислав Владимиров: Ние можем да победим още на първия тур! Корнелия Нинова: Ще направим всичко, за да подкрепим нашите кметове

„Той е на 40 години, магистър по икономика. Той си е поставил за цел да направи родния Перник отново проспериращ и функциониращ град, в който перничани ще могат да живеят и работят по-добре и по-сигурно. Той не се страхува от битки, защото знае как да ги печели. Той е доказал, че има волята е решимостта да отстоява своите решения. Той ... Прочети още »

„Топлофикация Перник” напомня на абонатите да приведат в изправност сградната си инсталация, заради наближаващия отоплителен сезон

Както всяка година, така и тази, в навечерието на новия отоплителен сезон, ръководството на „Топлофикация Перник” изпрати до абонатите се предупредителни писма. В тях дружеството напомни, че с оглед на предстоящия  отоплителен сезон 2019/2020 година е необходимо да се приведат  в готовност за работа вътрешно отоплителните инсталации (ВОИ) в съответната сграда. В тази връзка „Топлофикация – Перник” уведомява всички свои ... Прочети още »

Програма „Старт на кариерата” отново предлага възможности за реализация на млади висшисти

Стартира процедурата за набиране на кандидати за работа в публичния сектор през 2020 г. по програма „Старт на кариерата”, реализирана от Министерство на труда и социалната политика и Агенцията по заетостта. Това информираха от Дирекция „Бюро по труда” в Перник”. Целта на и нициативата е отново да се предостави възможност на безработни висшисти до 29-годишна възраст да натрупат в рамките ... Прочети още »

2 307 килограма е средният добив при картофите в областта за сега

Прибрана е продукцията от над половината от площите с картофи в областта.Това информираха от Областна дирекция „Земеделие” в Перник. Най-добра организация по изваждането на картофите са създали за сега стопаните от Земен. От засетите в общината 300 дка с този зеленчук, те вече са успели да приберат реколтата от над 250 дка. От тях са получили 320 т картофи при ... Прочети още »

До 18 октомври фермерите получават 35,6 милиона лева национални плащания за Кампания 2019

До 18 октомври животновъдите ще получат първия транш по схемата за Преходна национална помощ за говеда, необвързани с производството (ПНДЖ1) и по Схемата за преходна национална помощ за овце-майки и кози- майки, обвързани с производството (ПНДЖЗ) за Кампания 2019. Управителният съвет  на Държавен фонд „Земеделие” одобри общ финансов ресурс за плащанията до 35 630 208 лв.   Утвърдените средства по схемата ... Прочети още »

Пчеларите могат да кандидатстват за de minimis

  От  7 октомври до 18 октомври 2019 г., пчеларите могат да кандидатстват за държавна помощ de minimis в областните дирекции на ДФ „Земеделие“. Утвърденият финансов ресурс за помощта е в размер на 4,5 млн. лв.   Финансова подкрепа имат право да получат пчелари, които притежават най-малко 20 пчелни семейства. Те трябва да са реализирали качествен пчелен мед през 2018 ... Прочети още »