Дневен архив: 08/10/2019

Няма нови случаи на Африканска чума по свинете в област Перник през последната седмица

Областният управител Ирена Соколова откри и ръководи седмичното заседание на Постоянната областна епизоотична комисия. Представителите на институциите, ангажирани пряко с неразпространението на болестта Африканска чума по свинете, докладваха за изпълнените от тях до този момент разпоредителни мерки и мероприятия по линия на контрол и превенция. Директорът на Областната дирекция по безопасност на храните д-р Елза Драгомирова представи Заповед № РД ... Прочети още »

Започва ремонтът на „Софийско шосе”

Започва ремонтът на улица „Софийско шосе”, съобщиха от общинската администрация.  Тя е една от най-натоварените улици в града. По нея минават както возилата от вътрешноградския транспорт и колите на стотици семейства, живеещи в района над Автогарата, така и автобуси и леки коли, пътуващи от столицата към Радомир и Кюстендил . „Софийско шосе” е в лошо състояние и отдавна се нуждаеше ... Прочети още »

Радомир се готви за футболен турнир

За четиринадесета поредна година в град Радомир ще се проведе традиционния футболен турнир за купата Христо Радованов. Проявата се провежда всяка година в навечерието на Деня на града – Димитровден. През 2019 година в турнира ще вземат участие всички училища в общината. Младите футболисти ще бъдат разделени в три възрастови групи – I – IV кл., V – VII кл. ... Прочети още »

Съд за дама, потрошила старец с автомобила си

Перничанка отива на съд за причиняване на средна телесна повреда. На 10 октомври миналата година, на външноградската магистрала е блъснат 93-годишен мъж от областния град. Колата – „Фолксваген Голф”, е била шофирана от 48-годишна перничанка. В резултат на удара възрастният мъж е получил различни травматични увреждания на горен крайник. Водачката на колата е привлечена като обвиняема по чл. 343, „а“, ... Прочети още »

Младежи засадиха дръвчета в парка над Пожарната

40 младежи доброволци от Перник се включиха в инициативата „Засади бъдеще“. Организацията беше направена от Общинския младежки съвет. Младите хора засадих дъб, явор, липа, гинкобилоба и ясен в парка над Полицията. Събитието включваше засаждане на няколко дръвчета в парка над пожарната  и почистване на определена замърсена площ. Сборният пункт на младежите бе църквата  „Св. Иван Рилски“. Общинският младежки съвет в ... Прочети още »

Тримесечно бебе се бори за живота

Служители от пернишкото Второ районно управление на МВР изясняват случай на пострадало тримесечно бебе. Сигнал в полицията е подаден от столично лечебно заведение, където  било докарано от майката тримесечно пеленаче. След направения преглед е установено, че детето е със счупени ребра, хематом на главата и други травми. Настанено е в реанимация с опасност за живота. Служителите на реда незабавно са ... Прочети още »

Местната коалиция на ПП ЕНП предлага на избирателите програма, която да осигури бъдещото развитие и просперитет на община Перник

  Целта на местната коалиция на ПП ЕНП/ПП Н. Петков, ПП БЗНС,  ПП БДФ/ е да възроди възрожденския порив за промяна на Перник, за да стане той наистина модерен, европейски град. За целта предлагаме програма, която да бъде приета от избирателите не само с разума им, а тя да намери отклик и съпричастност в сърцата на хората. Приоритети в нашата ... Прочети още »

Линейките на ЦСМП-Перник са готови за работи при зимни условия

През изминалата седмица не се наблюдава увеличаване на заболелите от остри респираторни заболявания в областта. За медиците от Центъра за спешна медицинска помощ отминалата седмица е преминала без инциденти и тежки случаи. Не се наблюдава увеличаване на повикванията на телефон 112. Това информира директорът на ЦСМП д-р Валери Симеонов. „На провелия се дирекционен съвет отчетохме, че 16 от общо 17 ... Прочети още »

Крави се движат свободно по завоите в местността Секирица, алармират общински съветници

За пореден път общински съветници от Трън поставиха въпроса за сериозната опасност, която крие за преминаващите през острите завои на местността Секирица на територията на община Трън, безстопанствено движещите се животни. На провелата се преди няколко дни редовна сесия на местния минипарламент в пограничната община, общинският съветник Соня Стефанова отправи молба към Общината „да се обърне внимание на разхождащите се ... Прочети още »

Около 80 на сто от реколтата от слънчоглед в региона е вече прибрана

Прибирането на слънчогледа в областта е на приключване. Това информираха от Областна дирекция „Земеделие” в Перник. Първи с тази отговорна задача приключиха стопаните от Перник. От засетите в общината 14 410 дка, те получиха 2 593.8 т продукция при180 кг среден добив от декар. Земеделците от Радомир, които засяха тази година най-много площи със слънчоглед- 40 150 дка, получиха 6020 т продукция при150 ... Прочети още »