Дневен архив: 07/10/2019

„Топлофикация Перник”напомни на абонатите да приведат в изправност сградната си инсталация, заради наближаващия отоплителен сезон

Както всяка година, така и тази, в навечерието на новия отоплителен сезон, ръководството на „Топлофикация Перник” изпрати до абонатите се предупредителни писма. В тях дружеството напомни, че с оглед на предстоящия  отоплителен сезон 2019/2020 година е необходимо да се приведат  в готовност за работа вътрешно отоплителните инсталации (ВОИ) в съответната сграда. В тази връзка „Топлофикация – Перник” уведомява всички свои ... Прочети още »

Перничанин пред Темида заради фалшиви документи

Перничанин застава пред съда за представяне на неистински документи. Престъплението е извършено през 2017 и 2018 година, когато 33-годишен мъж от областния град представил пред службата по земеделие неистински договори за аренда, за което получил субсидии от държавата. Привлечен е като обвиняем по чл. 248 „а“, ал. 2 от Наказателния кодекс и му е наложена мярка за неотклонение „подписка“.  Законът ... Прочети още »

34-годишен пипнат да кара «напушен»

Две бързи производства са започнати в Радомир и Трън, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР. 34-годишен е задържан за шофиране на автомобил под въздействието на наркотици. На 4 октомври, около 23 часа в Радомир, на улица „Оборище“ бил проверен лек автомобил «Фолксваген Пасат», управляван от 34-годишен жител на село Копаница. При изпробването му с техническо средство е отчетен ... Прочети още »

Горяха автомобил и багер

Автомобил и багер са горели в Радомирско и Перник в края на миналата седмица. На 4 октомври, около половин час след полунощ е съобщено за пожар в лек автомобил «Фолксваген Пасат», в центъра на радомирското село Червена могила. Колата, собственост на 55-годишен местен жител, е обгоряла в предната част. Причината не е установена, води се разследване. Вчера, около 21 часа ... Прочети още »

Полицаи и горски провериха 199 ловци

Полицаи и горски провериха и инструктираха ловни дружинки в областта. 199 ловци от няколко ловни дружинки бяха проверени и инструктирани в началото на новия ловен сезон 2019/2020 г. Инспектори по „Контрол на общоопасните средства“ при Районните управления на МВР и представители на Регионална дирекция по горите – Кюстендил обърнаха специално внимание на мерките за безопасност и сигурност, както и на ... Прочети още »

Перничанин в ареста за притежание на дрога

40-годишен перничанин е задържан за притежаване на наркотични вещества. Акцията е на криминалисти от Първо районно управление на МВР, които на 5 октомври през нощта проверили апартамент в квартал „Тева“. В жилището, обитавано от 40-годишен мъж били намерени и иззети бучки бяло вещество с тегло около 2 грама. При направения полеви тест същото реагирало на амфетамин. Мъжът е задържан за ... Прочети още »

Група „Остава” представя в Перник биографичната си книга

Група „Остава” ще представи в Перник биографичната книга „Аз | Остава“ (Scribens, 2019). Това ще се случи на 16-ти октомври от 20,30 часа в Club Maze, където освен промотирането на книгата ще има и  акустична вечер със Свилен Ноев, Георги Георгиев и Даниел Петров от група Остава . Книгата излезе по повод 27 години от създаването на групата, които се ... Прочети още »

Хор „Родна песен” записва нови певци

Детски хор “Родна песен” към ЦПЛР ОДК гр. Перник записва нови хористи. Ако детето ви е между 5 и 15 годишна възраст и обича да пее, то вероятно ще му хареса да пее с други деца, като част от детски хор, печелил награди от поредица международни конкурси. Доведете детето си на 05.10.2019 или 12.10.2019 от 10:00 до 12:00 часа на ... Прочети още »

Държавният архив в Перник навърши 60 години

Държавен архив – Перник е отдел в дирекция “Регионален държавен архив“ – София. Осъществява подбора, комплектуването, регистрирането, обработването, опазването, съхраняването и използването на определените за постоянно запазване документи, създадени от дейността на държавните и общинските институции, юридически и физически лица, както и на значими личности от Пернишка област. Дейността на архива обхваща и научно-методическото ръководство и контрол на организацията на ... Прочети още »

ТП на НОИ -Перник ще издава удостоверения за ползване на парична помощ за рехабилитация до 15 октомври 2019 година

Териториалното поделение на Националния осигурителен институт в Перник ще издава  удостоверения за профилактика и рехабилитация до 15 октомври 2019 г. включително. Това информираха от институцията. Последната дата, на която лицата могат да постъпват в изпълнителите на дейността по профилактика и рехабилитация, е 16 октомври 2019 г. Тази година програмата стартира на 28 март и за нейното финансиране бе предвидена сумата от ... Прочети още »