Дневен архив: 06/10/2019

С водосвет за здраве стартира кампанията си Местна коалиция в Перник

С водосвет за здраве и успех, отслужен в църковния храм „Свети Иван Рилски” в Перник, даде официален старт на предизборната си кампания Местна коалиция ЕНП/ПП Никола Петков, ПП БЗНС, ПП БДФ/. На ритуала присъстваха кандидатът за кмет на Перник д-р Мария Маринова, кандидатите за общински съветници, кандидатите на три от най-големите села в общината, както и много съпартийци и симпатизанти ... Прочети още »

Проектът за програмата за качеството на въздуха на финал

Проведе се заключителната  конференция по проекта „Разработване на програма за качеството на атмосферния въздух на община Перник 2017-2021“. Проектът, чиято цел е подобряване качеството на атмосферния въздух и осигуряване на здравословна околна среда на жителите на община Перник, се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Околна среда“ 2014 -2020 г., съфинансирана от Европейския съюз чрез Кохезионен фонд, а община ... Прочети още »

Постоянен арест за пернишките рекетьори

Специализираният наказателен съд определи най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража“ на тримата обвинени за участие в организирана престъпна група за изнудване и принуда на длъжници на фирма за кредити в Перник, използваща лиценза на кредитна институция със сходно наименование. Участниците бяха задържани на 1 октомври 2019 г. по време на действия по разследването на Специализираната прокуратура и ТСБОП-Перник. При ... Прочети още »

Намаляват болните от остри респираторни заболявания в региона

Намаляване на заболелите от остри респираторни заболявания в областта, установи Регионалната здравна инспекция през изминалата седмица. Регистрираните болни са 17, при 20 за предходната седмица.  Заболеваемостта през периода е била  23.09%oo, при средна за страната 43.88%oo към 29.09.2019 г. През този период се наблюдава и намаляване на заболелите от заразни заболявания . Констатираните случаи са 4, при 8 за предходната ... Прочети още »

Откриха официално XXII-ия Международен пленер по живопис „Арт студио Рударци

Временно изпълняващият длъжността кмет на община Перник Севделина Ковачева откри XXII-ия Международен пленер по живопис „Арт студио Рударци”.  Както всяка година проявата, чиято цел е да стимулира творческата дейност на художниците и контактите между творци от различни култури, се провежда в курортното селище Рударци в навечерието на предстоящите чествания за Деня на града. „Международният пленер по живопис е едно от ... Прочети още »

АПИ е създала организация за обработка на пътищата при понижение на температурите

  Управителният съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“  обсъди с директорите на 27-те областни пътни управления  подготовката за зимно поддържане на републиканските пътища. На Национално съвещание директорите на пътните управления докладваха на председателя на УС на АПИ Георги Терзийски за наличните към момента количества суровини – сол, пясък, луга и техника, с които да се обработват настилките през първите по-студени дни ... Прочети още »