Дневен архив: 05/10/2019

Губернаторът на Перник с уточняваща информация относно стартиращия ловен сезон

Областният управител Ирена Соколова информира, че във връзка с откриването на ловния сезон за дива свиня утре, министърът на земеделието, храните и горите е издал заповед /№РД 48-61/01.10.2019 г./ и указания към нея за прилагане на мерки за биосигурност в ловно-стопанските територии, попадащи в и извън инфектираните зони с установено АЧС. Забранената зона от 200 кв. км се намалява на ... Прочети още »

До края на годината МЗ ще достави още 70 линейки за спешната помощ

„С настоящата доставка броят на новите линейки по проекта вече достигна 82. Нови линейки вече работят на територията на Сандански, Царево, Провадия, Г. Оряховица, Кърджали, Перник, Белоградчик и още много други населени места в страната. До края на годината предстои да бъдат доставени още 70 линейки, a oстаналите санитарни автомобили – до предвидените по проекта 400 на брой – ще ... Прочети още »

Слави Трифонов регистрира партия, която се казва „Няма такава държава”

Около 15 минути трая учредяването на партията „Няма такава държава” на Слави Трифонов, предаде агенция БГНЕС. Нейн председател е шоуменът, а заместници са част от екипа му от сценаристи. Никой не пожела да даде коментар на излизане след приключване на заседанието по учредяване на новата политическа сила. Само един делегат се осмели да каже, че събранието е закрито за журналисти ... Прочети още »

Депутатите от парламентарната регионална комисия посетиха Националното тол управление

  Депутатите от парламентарната комисия  по регионална политика, благоустройство и местно самоуправление посетиха Националното тол управление, за да се запознаят с напредъка по въвеждането на електронната система за събиране на пътни такси на база изминато разстояние – тол. Демонстрацията беше по покана на министъра на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова. На нея присъстваха заместник-министърът на регионалното развитие и благоуйстроството ... Прочети още »