Дневен архив: 03/10/2019

Радомир отново се готви за Празника на бозата

Радомир отново се готви да срещне много гости за превърналия се вече в традиция Празник на бозата. Той ще е  на 12 октомври. Началото в съботния ден ще бъде дадено както винаги предетнографския комплекс „Стойовата къща”, в 11 часа. Петнадесетина минути по-късно на Стария пазар ще започне възстановката на пазарен ден и старата сладкарница на смятания за родоначлник на бозасжийския ... Прочети още »

Пред Темида шофьор с отнета книжка, пипнат да кара отново

Перничанин ще бъде съден за шофиране на автомобил без книжка. На 23 май тази година, в центъра на село Студена бил проверен 38-годишен мъж от областния град, който шофирал лек автомобил. Органите на реда установили, че мъжът управлява в едногодишния срок на отнетото му по административен ред свидетелство за правоуправление. Привлечен е като обвиняем и му е наложена мярка за ... Прочети още »

Благотворителен концерт „Релакс” и приятели“

На 11 октомври в Радомир ще се състои благотворителен концерт под надслов „Релакс” и приятели”. Парите от културната изява ще бъдат дарени за изграждането на новия църковен храм в града „Свето Благовещение”. Началото на концерта ще е в 18 часа, а мястото на събитието – салона на Народно читалище „Напредък 1893” в града. Радомирци ще могат да се насладят на ... Прочети още »

Антимафиоти разбиха престъпна банда за лихварство и рекет в Перник

Специализираната прокуратура привлече към наказателна отговорност три лица за участие в организирана престъпна група за изнудване и принуда на длъжници на фирма за кредити в Перник, използваща лиценза на кредитна институция със сходно наименование. Участниците бяха задържани на 1 октомври 2019 г. по време на действия по разследването на Специализираната прокуратура и ТСБОП-Перник. При извършените претърсвания на 7 адреса, 3 ... Прочети още »

РИОСВ направи внезапна проверка на река Струма по сигнал за замърсяване

Сигнал за замърсяване на водите на река Струма отново вдигна на крак екоекспертите.  Експерти от РИОСВ-Перник, Басейнова дирекция Западнобеломорски район и  Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури са извършили на 1 октомври незабавна проверка по сигнал за замърсяване на водите на река Струма край село Жабляно, община Земен. Това информираха от РИОСВ-Перник.  Сигналът е подаден от кмета на село Жабляно. ... Прочети още »

162 килограма е средният добив от слънчогледа в региона за сега

Жътвата на слънчогледа в региона върви с много бързи темпове. Това информираха от Областна дирекция „Земеделие”. От засетите в областта 89 330 дка с маслодаен слънчоглед, вече са реколтирани  66 580 дка, което означава над 67% от засетите площи. С най-бързи темпове върви прибирането на слънчогледа в Радомир. От засетите в общината 40 150 дка, вече е прибрана реколтата от 31 000 дка, което ... Прочети още »

Одобряването на доставчиците по схеми за учебната 2019/2020 година ще става по действащата наредба

С определение № 12586 от 25.09.2019 Върховният административен съд на Република България – петчленен състав, окончателно отхвърли искането за спиране действието на Постановление № 32 на Министерски съвет от 22.02.2019 г. за изменение и допълнение на Наредба за условията и реда за прилагане на схеми за предоставяне на плодове и зеленчуци и на мляко и млечни продукти в учебните заведения ... Прочети още »