Дневен архив: 02/10/2019

Пипнаха перничанин с канабис в Радомир

Радомирски полицаи задържаха перничанин с 15 грама канабис. Вчера, около 17,30 часа, на улица „Райко Даскалов“ в бил проверен лек автомобил «Рено Сценик“, управляван от 30-годишен перничани. В колата органите на реда намерили и иззели 14 пакетчета, съдържащи ситно нарязана зелена суха листна маса с общо тегло около 15 грама. При направения полеви тест веществото реагирало на марихуаната. Мъжът е ... Прочети още »

Полиция и прокуратура с мерки за спокойни избори в Перник

Директорът на Областната дирекция на МВР в Перник старши комисар Димитър Попов и окръжният прокурор на Окръжна прокуратура Галина Антова проведоха работна среща. На нея присъстваха директорът на Териториална дирекция „Национална сигурност“ – Перник Красимир Костадинов, зам.-директорът на ОД на МВР и началниците на отдели „Разследване“ и „Охранителна полиция“. Основен фокус на разговорите бяха предстоящите на 27 октомври и 3 ... Прочети още »

Пред Темида мъж, преддагал пари срещу глас на евровота

39-годишен е привлечен като обвиняем за престъпление против политическите права на гражданите. На 20 май тази година, с постановление на Районна прокуратура – Перник е образувано досъдебно производство по чл.167, ал. 2 от Наказателния кодекс. Проведени са множество действия по разследването от служители на пернишката Областна дирекция на МВР под ръководството на прокуратурата. Установено е, че 39-годишен мъж с постоянен ... Прочети още »

Нов проект представя в Перник КНСБ

На 4 октомври в конферентната зала на РС на КНСБ ще бъде представен новият проект на синдиката „Арена Работеща България”. Презентацията ще направят вицепрезидентът на КНСБ Пламен Нанков и Огнян Атанасов – национален секретар на синдиката. Чрез „Арена Работеща България“ ще бъде изграден дискусионен форум за представителство на интереси на граждани, работници и служители, представители на неправителствения сектор, институции, учебни ... Прочети още »

Рецидивист отново пред Темида за серия кражби

Районна прокуратура – Перник е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт срещу 43-годишния Р.Б. за извършени от него кражби от чужди имоти и леки автомобили, както и незаконно проникване в чуждо МПС. Престъпните деяния били извършени от него в условията на опасен рецидив. Във вечерните часове на 17.10.2018 година обвиняемият се намирал в пернишкото село Кралев дол. Минавайки покрай ... Прочети още »

С концерт и изложба откриха новата учебна година в ОДК

С празничен спектакъл и изложба от рубриката „Генезисът на един творец” бе открита новата учебна година в ЦПЛР-Обединен детски комплекс в Перник. Сред гостите на празника бяха ВрИД кмет Севделина Ковачева и секретарят на общината Радослава Манова. „За мен е огромно щастие да бъдем заедно на откриването на новата учебна година. Искам да изкажа своята благодарност към всички преподаватели тук, ... Прочети още »

Проблемите с водоснабдяването в пернишко продължават заради ремонт на Пречиствателната станция за питейни води

Проблемите с водоснабдяването на Перник и околните населени места продължават. Причината този път е предстоящата рехабилитация на Пречиствателната станция за питейни води. От „В и К” съобщават, че е сключен договор с МРРБ с предмет „Рехабилитация на ПСПВ – гр. Перник”. Той се финансира чрез заемно споразумение между Република България и Световната банка по „Проект за развитие на Общинската инфраструктура”. ... Прочети още »

Много перничани дойдоха на обявения от ТП на НОИ Ден на отворените врати

При голям интерес премина вчера обявения от ръководството на Териториалното поделение на НОИ в Перник Ден на отворените врати,  по повод 1 октомври- Международния ден на възрастните хора. Това информира директорът на ТП на НОИ Иво Пушев. „Хората се интересуваха най-много от условията за отпускане на пенсия и нейното формиране- най-благоприятната за тях формула за изчисляването размера на пенсията, при ... Прочети още »

Днес шофьорите да карат с повишено внимание в посока София в тунел „Траянови врата“ на АМ „Тракия“

Днес –2 октомври, от 10 ч. до 12 ч. движението в посока София в тунел „Траянови врата“ на АМ „Тракия“ ще се извършва в активната лента поради ремонт на пожаро-известителната система и светофарна уредба.  От 12:30 ч. до 15 ч. трафикът ще преминава в изпреварващата лента. Прочети още »

Започва приемът на документи за компенсация от природни бедствия за 2019 година

 От 1 октомври 2019 г., започва прием на заявления по схемата на държавна помощ „Помощ за компенсиране на щетите по земеделските култури, причинени от неблагоприятни климатични условия, които могат да бъдат приравнени на природни бедствия“. Документи се подават в областните дирекции на ДФ „Земеделие“ до 15 октомври 2019 г.  Финансовото подпомагане ще бъде изплатено до 8 ноември. Утвърденият финансов ресурс ... Прочети още »