Дневен архив: 01/10/2019

Областната епизоотична комисия в Перник обсъди мерките за биосигурност след първия констатиран случай на Африканска чума в региона

Няма нови огнища на Африканска чума по свинете (АЧС) в област Перник. Това заяви на ежеседмичното заседание на Постоянната областна епизоотична комисия областният управител Ирена Соколова. На срещата присъстваха представители на институциите и общините. „Въпреки, че няма констатирани нови огнища на заболяването в областта, мерките по превенцията и ограничителният режим остават. Особено ясно трябва да бъде заявено, че местното население, ... Прочети още »

Два язовира в Брезнишко с прекратени концесии

Прекратиха договорите за концесия на язовирите „Кошарево“ и „Завала“ в Брезнишко. Решението е взето на извънредно заседание на Общински съвет-Брезник, проведено на 30 септември. Причината за мярката се крие в неизпълнение на задълженията, заложени в договорите от страна на концесионерите. Концесионерът на язовир “Кошарево” е бил задължен до края на месец януари на текущата година да изплаща годишно концесионно възнаграждение ... Прочети още »

Съд за закана за убийство и няколко други престъпления

37-годишен мъж е привлечен като обвиняем за закана за убийство, унищожаване и повреждане и притежаване на наркотични вещества. Престъпленията са извършени през месец април 2018 година, когато обвиняемия се заканил с убийство и счупил стъкло на пицария в центъра на областния град. Пристигналите на място полицаи го задържали и при направения обиск в жилището му били намерени наркотични вещества – ... Прочети още »

Пиян шофьор за втори път на съд

59-годишен ще отговаря за шофиране на автомобил след употреба на алкохол. На 11 юли тази година, в Перник бил проверен лек автомобил «Опел Корса“. Колата е била управлявана от 59-годишен перничанин. Алкохолната му проба се оказала положителна – 1, 03 промила. Мъжът вече бил осъждан за същото престъпление. Привлечен е като обвиняем по чл. 343 „б“, ал. 1 от Наказателния ... Прочети още »

Пред Темида пиян рокер от София

Столичанин се изправя пред съда за шофиране на мотоциклет в нетрезво състояние. Нарушението на законовата уредба е установено на 23 септември, в ковачевското село Калище. Там е бил проверен мотоциклет „Симсон“, управляван от 36-годишен софиянец. При изпробването му с техническо средство за алкохол били отчетени 1,54 промила. Привлечен е като обвиняем по чл. 343 „б“, ал. 1 от Наказателния кодекс ... Прочети още »

Психично болен перничанин се простреля

Полицията в Перник изяснява случай на прострелян мъж. На горещия телефон 112 е бил подаден сигнал, за прострелян в областта на главата мъж. Драмата се разиграла в пернишкия квартал  „Васил Левски“. Пристигналите на място служители на реда установили самоличността на пострадалия, 31-годишен жител на областния град. По първоначални данни той се прострелял в главата с газов пистолет. Транспортиран е в ... Прочети още »

Пернишкото Областно пътно управление с нов шеф

Пернишкото Областно пътно управление от днес е с нов шеф. В кабинета на досегашния директор инж.Румен Сачански влиза инж.Петър Басмаджиев. Той заема поста след спечелен конкурс. Инж.Басмаджиев е перничанин, средното си образование е получил в бившия техникум, сега ПГЕМП „Христо Ботев”. Възпитаник е на Висшия институт по архитектура и строителство в столицата, специалност „промишлено и гражданско строителство”. Инж.Басмаджиев е специалист ... Прочети още »

Станислав Владимиров: В мое лице жителите на Перник могат да разчитат на откритост, почтеност, много воля и енергия за промяна

БСП даде старт на предизборната кампания в Перник и отправи своите послания към перничани.Социалистите този път избраха да открият кампанията си без излишна помпозност и показност, а в непринудена атмосфера, на улица „Търговска”, сред хората. Така всеки жител на областния град можеше да се срещне с бъдещия кмет и общински съветници и  да сподели проблемите, които са важни за него. ... Прочети още »

Поздравителен адрес от губернатора на Перник, по повод 1 октомври

Уважаеми жители на област Перник, 1 октомври е дата събираща в себе си три празника – Международният ден на възрастните хора, на музиката и на поетите. Приемете моите пожелания към всички Вас за много настроение в празничния ден. Днес с уважение се обръщаме към вас, хората от третата златна възраст – нашите майки, бащи, баби, дядовци, най-близки приятели. От Вашия ... Прочети още »

МБАЛ”Р. Ангелова” приключи полугодието без просрочени задължения към доставчици

Финансовото положение на МБАЛ”Рахила Ангелова”- Перник в края на първото полугодие на тази година и към момента е стабилно. Това увери директорът на здравното заведение д-р Анатоли Митов. Той поясни, че към момента пернишката болница няма просрочени задължения към доставчици. „Не само, че нямаме просрочени задължения към наши доставчици, но и успяхме да намалим още дълговете, което се отразява благоприятно ... Прочети още »