Месечен архив: октомври 2019

Благодарствен адрес от областния управител Ирена Соколова до директора на РДПБЗН Перник

УВАЖАЕМИ КОМИСАР МАРКОВ, Приемете специалния ми поздрав по случай Вашата 60-годишнина и успешно извървяния Ви трудов път! Шест десетилетия са мерило за доказани качества, натрупан опит, личностно израстване и мъдрост! Като професионалист в работата си, Вие отдадохте много сили, енергия, прецизност и опитност от себе си на Регионална дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението”. Изградихте екип от отлично подготвени ... Прочети още »

КАТ започва традиционната акция „Зима”

От утре до края на месец ноември ще върви трладиционната вече акция „Зима“ на Пътна полиция, съобщиха на нарочен брифинг днес в Областната дирекция на МВР, в който участваха и Симеон  Георгиев началник сектор „Пътен контрол, инсп.Батева от Пътна полиция и Наташа Минева от БЧК. Регионалният говорител на полицията Венцислав Алексов подчерта, че кампанията се подкрепя както всяка година и ... Прочети още »

Десетокласници влязоха в сградата на ОД на МВР в Перник

Пернишката Областна дирекция на МВР отвори врати в навечерието на професионалния си празник 8 ноември – Архангеловден. Ученици от 10-ти клас при 6 СУ „Св.Св.Кирил и Методий“ в областния град гостуваха на служителите на реда. Тийнейджърите се запознаха със структурата на дирекцията, работата на оперативната дежурна част и подразделенията, както и с цялостната организация при получаване на сигнали за различни ... Прочети още »

На извънредно Общо събрание на пернишката ВиК асоциация бе приет проектобюджетът за 2020 година

На извънредно Общо събрание на Асоциацията по ВиК – Перник бе приет проектобюджета за 2020 година. Заседанието, председателствано от областния управител Ирена Соколова, се проведе при необходимия кворум с участието на кметовете на Перник, Ковачевци и Земен. Това са общините получили пълномощия от Общинските съвети за участие. В дневния ред, състоящ се от една точка, беше разгледан и приет препоръчителният ... Прочети още »

Поготовката по общини за студените месеци обсъждаха при губернатора

Институциите докладваха на областния управител за създадената организация  Областният управител Ирена Соколова свика заседание на Областния щаб за изпълнение на областния план за защита при бедствия. В него участие взеха и временно изпълняващите длъжността кметове на шестте общини в региона. Всяко едно от представените ведомства докладва етапа на подготовката си за зимния сезон 2019 – 2020 г. и взетите превантивни ... Прочети още »

Столичанин пред Темида заради два стръка канабис

Столичанин ще отговаря за притежаване на наркотични вещества. На 25 септември тази година, служители от Районното управление на МВР в Радомир проверили механа в радомирското село Дрен. В имота, обитаван от 84-годишна столичанка, били открити и иззети два стръка канабис, които били в процес на изсушаване. След проведено разследване е установено, че наркотикът е на 55-годишен мъж също от столицата. ... Прочети още »

Откраднаха акумулатор от къщата на трънчанка

Кражба на акумулатор е разкрита от служители на Районното управление на МВР в  Трън. Вчера в полицията се оплакала 47-годишна жена, която заявила, че от къщата й н трънското село Бераинци е открадната акумулаторна батерия. Органите на реда предприели действия за установяване на извършителя. В условията на специализирана полицейска операция бил проверен лек автомобил „Нисан“, собственост и управляван от 48-годишен ... Прочети още »

„Познат” на полицията пипнат с много дрога

Перничанин е задържан за притежаване на голямо количество наркотични вещества. Вчера служители от сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ при Областната дирекция на МВР в Перник проверили 35-годишен мъж на улица „Струма“ в областния център. В лек автомобил ползван от него и в жилището му са намерени и иззети малко под един килограм канабис и 11 пакетчета с бяло прахообразно вещество. ... Прочети още »

Авария в топлоизточника е причина за влошеното топлоснабдяване днес

Авария в топлоизточника на ТЕЦ”Република” е причина за влошеното топлоснабдяване в целия град. Това информираха от „Топлофикация Перник”. От там уведомяват, че се работи по отстраняването на повредата и до края на деня тя ще бъде отстранена. В ранните часове на 01.11.2019г. нормалното топлоподаване ще бъде възстановено в целия град. Ръководството на „Топлофикация Перник” се извинява на абонатите си за ... Прочети още »

РЗИ установи отклонения от качеството на водата в 4 населени места в региона

 Отклонения от качеството на питейната вода, съгласно изискванията записани в Наредба  №9,  установи Регионалната здравна инспекция в Перник за периода 14.10.2019 г. – 27.10.2019 г на територията на област Перник. През този период е изследвана  водата в 16 населени места, в областта. Изследвани са 26 проби  питейна вода, при консуматорите от централно водоснабдените населени места по показателите, включени в постоянния мониторинг (група А).  От тях ... Прочети още »