Дневен архив: 29/09/2019

Ограничен е достъпът на хора до горски територии, попадащи до констатирания случай на АЧС

Областният управител Ирена Соколова информира, че във връзка с регистрирания първи случай на Африканска чума по свинете на територията на общините Брезник и Трън, се ограничава провеждането на различни по вид спортни и туристически събития и мероприятия в обхвата на инфектираната зона. Със заповед № РД 11-1939 от 26 септември 2019 г. на Изпълнителния директор на БАБХ, се указва, че ... Прочети още »

Читалището в Батановци чества 110-годишнина

Народно читалище „Просвета 1909“ в град Батановци.чества юбилейна 110-годишнина. Още със създаването си преди 110 години читалището става център за просвещение и духовност. Поздрав по случай празника отправи ВрИД кмет на Община Перник Севделина Ковачева, която приветства самодейците от името на Община Перник. „Приемете моите най-сърдечни поздрави по повод 110-та годишнина от създаването на Народно читалище „Просвета“. Благодаря Ви за ... Прочети още »

Съдят неопитен шофьор, нанесъл щети за 13 бона при ПТП

Шофьор застава на подсъдимата скамейка за нарушения при управление на лек автомобил, довели до значителни имуществени вреди. Районна прокуратура – Перник е предала на съд Р.Д. по обвинение за извършено от него престъпление по чл. 343, ал. 1, б.а от Наказателния кодекс. 20-годишният обвиняем е правоспособен водач на МПС за категория „В“ от м. септември 2018 г. Около 22:30 часа ... Прочети още »

Петър Първанов застана начело на листата на АБВ за местните избори в Перник

Председателят на партия АБВ Румен Петков дойде днес в Перник, за да поздрави лично водачът на листата на предстоящите местни избори и кандидат за кмет на Перник Петър Първанов и кандидатите за общински съветници. „Искам да поздравя Пепи Първанов с решението да участваме на местните избори със самостоятелна листа, кмет на Перник и кметове на населени места. Това е много ... Прочети още »

Пчеларите получават 4,5 милиона лева по de minimis

От 7 до 18 октомври 2019 г. пчеларите могат да кандидатстват за държавна помощ de minimis в областните дирекции на ДФ „Земеделие“. За обезпечаване на финансирането е разпределен бюджет в размер на 4,5 млн. лв., реши Управителният съвет на ДФ „Земеделие”.  Финансова подкрепа имат право да получат пчелари, които притежават най-малко 20 пчелни семейства. Те трябва да са реализирали качествен ... Прочети още »

Информацията от тол системата ще може да се ползва и от други държавни контролни институции

Информацията от тол системата ще може да се ползва и от други държавни контролни институции. Това каза проф. Олег Асенов, член на УС на Агенция „Пътна инфраструктура“ пред участниците в „Автомобилен форум – 2019“. По покана на организаторите от Научно-техническия съюз по транспорт проф. Олег Асенов представи електронната система за събиране на пътни такси на база изминато разстояние – тол, ... Прочети още »