Дневен архив: 26/09/2019

Масиран контрол по пътищата в Пернишко днес

За четвърта поредна година на територията на цяла Европа днес се проведе мащабната операция EDWARD – Европейски ден без загинали на пътя (European Day Without A Road Death). Инициативата е на Европейската мрежа на службите на пътна полиция – TISPOL. Тя e част от Европейската седмица на мобилността, като целта е да се ограничат до минимум жертвите на пътнотранспортни инциденти. ... Прочети още »

Съдят непълнолетни крадци, единият от тях задигнал три велосипеда

Двама тийнейджъри – нарушители на закона се изправят пред правосъдието в Перник. 16-годишен ще отговаря за кражба. Деянието е извършено в края на месец март тази година, когато от имот в пернишкия квартал „Калкас“ били откраднати въдица, макара и електрически кабел. В резултат на разследването са проведени множество действия и е установен и привлечен като обвиняем 16-годишен от областния град. ... Прочети още »

Кръгла маса за интеграцията на бежанците в Перник

Областна администрация – Перник бе домакин на кръгла маса, която се реализира по проект „Толерантно общество за интеграция на лицата, търсещи или получили международна закрила“, финансиран от фонд „Убежище, миграция и интеграция“ 2014 – 2020 и изпълняващ се от „Европейски институт“. Събитието откри заместник областният управител Иво Иванов с обръщение към участниците, сред които имаше представители на ангажирани институции от ... Прочети още »

Съд за надрусан рокер, хванат и с 2 грама канабис

23-годишен жител на областния град е привлечен като обвиняем за шофиране на мотоциклет под въздействието на наркотични вещества и за притежаване на канабис., съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР. Престъплението е извършено на 6 юли тази година, когато в Перник бил проверен мотоциклет „Хонда“, управляван от 23-годишен перничанин. При изпробването му с техническо средство е отчетен положителен резултат ... Прочети още »

Седем мераклии да кметуват в Перник, 21 партии и коалиции с листи за кметове на кметства и общински съветници

Регистрацията на листите за кмет на общината, на населени места и на общински съветници в пернишката ОИК приключи. 21 парти и коалиции ще участват на 27 октомври за вота на гласоподавателите от общината. Освен двете водещи политически сили – ГЕРБ и БСП , в надпреварата се включват още ПП  МИР , Съюз на сводобдните демократи, коалиция „Ние, гражданите”, местна коалиция ... Прочети още »

Общинският съвет в Трън отложи за идната седмица избора на временно изпълняващ кмет на общината

Общинските съветници в Трън няма да гласуват на днешната сесия избора на временно изпълняващ длъжността кмет на общината, с оглед предстоящите местни избори. Председателят на местния мини парламент Бойчо Хралампиев поясни, че според последните указания на ЦИК, временно изпълняващият длъжността кмет може да бъде избран идната седмица. Той увери, че Общинският съвет в Трън няма да допусне в нарушение на ... Прочети още »

Едва 44 на сто от засетия слънчоглед в областта е прибран

Над 44 на сто от засетите площи с маслодаен слънчоглед са вече ожънати. Това информираха от Областна дирекция „Земеделие” в Перник. Най-добра организация по прибирането на слънчогледа са създали стопаните от Радомир, които и тази година засяха най-много площи с тази култура- 40 150 дка. От тях до момента е прибрана реколтата от 24 800 дка, което представлява 61.77% от засетите площи. ... Прочети още »