Дневен архив: 25/09/2019

БСП-Перник: Защо чак сега приемаме програма за качеството на въздуха? Предизборно?

„Приемането на програма за подобряване на качеството на атмосферния въздух в Перник определено е крачка напред, но защо чак сега?  Предизборно, закъсняло и набързо”, това попита общинският съветник от БСП и коалиция Валентин Петков по време на заседанието на Общинския съвет в Перник. Той припомни, че след въпрос на народния представител Станислав Владимиров от 08.02.2019 г., министър Нено Димов е ... Прочети още »

Директорът на РИОСВ-Перник Пламен Ангелов е освободен от длъжност

Директорът на Регионалната инспекция по околната среда и водите Пламен Ангелов е освободен от длъжност във вторник, в  първия му работен ден след завръщането му от отпуска.  Новината потвърди самият Пламен Ангелов като отказа да коментира причините за това, само уточни, че той си е подал молба за напускане. Според добре информиран източник от МОСВ,  разпореждането за освобождаването на Ангелов ... Прочети още »

Мошеник, измамил старица, влиза в затвора

Съдът е признал за виновни подсъдимите Е.Н.и А.Ч., обвинени от Районна прокуратура – Перник за извършено от тях престъпление – въвеждане в заблуждение с цел имотна облага. Пострадалата В.П. на 87 години, живеела самотно в областния град, тъйкато след смъртта на сина си останала без близки роднини и всякаква подкрепа. Старицата имала парични спестявания, които съхранявала в банкова сметка в ... Прочети още »

Днес да почерпят…

На 25 септември Православната църква почита паметта на преп. Сергий Родонешки чудотворец и Св. преподобна Ефросиния Александрийска. Преподобният Сергей е светец-покровител на скитащите се. Има много версии за произхода на името. Една от популярните е, че произхожда от древния римски род Sergius. В превод от латински значи „висок“, ‘знатен“. Според друга версия името Сергей е модерна форма на името Сергий, ... Прочети още »

Вяла и безлична бе поредната извънредна сесия на пернишкия ОбС

С декларация на съветниците от БСП  и коалиция започна вчерашното поредно извънредно заседание на пернишкия законодателен орган. В нея те отберязват, че е пропилян и последният шанс местните избраниици да зададат своите въпроси към настоящия кметски екип. „Официално предизборната кампания за Местни избори 2019 трябва да започне в петък – 27.09.2019 г. Затова поискахме последната сесия на ОбС- Перник преди ... Прочети още »

Тийнейджър заподозрян за откраднатите дарения за Руми

16-годишен младеж е заподозрян за кражба на кутия с дарения. Сигнал за извършеното престъпление е подаден на 24 септември, а деянието е станало четири дни преди това. От денонощен магазин е открадната кутия с дарения, предназначени за болна жена. Братът на страдащата от тежко заболяване Руми разпространи в социалните мрежи снимки от охранителни камери, на които добре се вижда лицето ... Прочети още »

Жител на Сандански обвинен за отправена закана за убийство

49-годишен мъж от южния град Сандански е привлечен като обвиняем за закана за убийство, отправена към перничанка, с която е имал връзка и дете. Престъплението е извършено в периода от 30 март до 21 април тази година. Мъжът имал и заповед за забрана да доближава майката на детето му, която също не изпълнявал. Наложена му е мярка за неотклонение „задържане ... Прочети още »

ТП на НОИ-Перник организира на 1 октомври Ден на отворените врати

По повод 1 октомври- Международния ден на възрастните хора, ТП на НОИ – Перник по традиция ще организира ден на отворени врати. Това информираха от ръководството на ТП на НОИ-Перник. Инициативата ще се проведе в сградата на ТП на НОИ – Перник в гр. Перник,  която се намира на ул. „Отец Паисий” № 50–срещу сградата на съда/. В деня на ... Прочети още »

ЦСМП търси спешно поне две медицински сестри

Без произшествия  са преминали трите почивни дни за медиците от Центъра за спешна медицинска помощ в Перник. Това информира директорът на ЦСМП д-р Валери Симеонов. Той поясни, че за сега не се наблюдава увеличение на обажданията на телефон 112 за усложнения при остри респираторни заболявания. Леко увеличение има при амбулаторните прегледи по общините в петък и събота, но то не ... Прочети още »

Общинският съвет в Трън се очаква, на предстоящата сесия, да даде съгласие за обявяване на конкурс за сеч на дървесина

Общинският съвет в Трън трябва да даде съгласието си, на предстоящата сесия на 26 септември, да бъде обявен открит конкурс за маркиране на подлежащи за сеч дървета, изграждане на горска инфраструктура, необходима за усвояване на дървесината /ВИП, технически просеки/ и нейното трайно обозначаване на терена, сортиментиране. Освен това конкурсът ще включва и изготвяне на съпровождаща дейността отчетна документация за насаждения, ... Прочети още »