Дневен архив: 23/09/2019

Язовир „Пчелина“ бил с лош екологичен потенциал

Язовир „Пчелина“ е оценен с лош екологичен потенциал, съгласно действащия план за управление на речените басейни. Това каза министърът на околната среда и водите Нено Димов в отговор на парламентарен въпрос за замърсяване на водното съоръжение, събиращо водите на река Струма. Отклоненията са на биологичните елементи за качеството и основните физико-химични показатели, поясни министърът. По думите му на 9 септември ... Прочети още »

Севделина Ковачева ще е временният градоначалник на Перник

На поредното извънредно заседание на пернишкия минипарламент в сряда ще бъдат предложени и гласувани временно изпълняващи длъжността кмет на община Перник и на няколко села в общината, тъй като сега действащите управници се кандидатират за втори мандат. В Перник д-р Вяра Церовска тръгва към втори мандат и започва предизборната си кампания. За временно изпълняващ длъжността кмет се предлага и със ... Прочети още »

МИГ Радомир – Земен представи дейността си

С празник на открито, в новоизградения Градския парк на Радомир, Сдружение с нестопанска цел „Местна инициативна група Радомир – Земен“ (МИГ) популяризира и представи дейността си.  Сред поканените и присъстващите бяха областният управител Ирена Соколова, кметът на община Радомир Пламен Алексиев, Стефан Спасов – Началник отдел „Водено от общностите местно развитие“ към Министерство на земеделието, храните и горите, Нели Кадиева ... Прочети още »

Осветен е реновираният манастир „Света Троица” в Радибош

След десетки години забрава, днес, в деня на есенното равноденствие  бе 16:00 часа ще осветен със света лигургия и водосвет реновираният манастир „Света троица“ в радомирското село Радибош. Общинската администрация се бе погрижила за безплатен транспорт за всички, които имаха желание да присъстват на освещаването на светата обител. Предполага се, че манастирът „Света Троица“ край радомирското село Радибош е основан ... Прочети още »

Областният управител на тържествата за 45 години от създаването на град Земен

Областният управител Ирена Соколова почете официалната церемония за 45-годишнината от основаването на Земен за град. Губернаторът поздрави празнуващите от сцената на площад „Клинка“ с думите: „Земенчани имате привилегията да живеете в един постоянно променящ се и красиво уреден град – с минало, изграден инфраструктурен облик, с личности допринесли за неговото културно и стопанско развитие. Това е един екологично чист район ... Прочети още »

Земляческа среща събра гости в Пещера

Ирена Соколова гостува и поздрави жителите на земенското село Пещера по повод традиционния им празник – Земляческа среща. В храм „Св. Димитър“ губернаторът запали свещ и се помоли за здраве, просперитет и благоденствие на жителите на област Перник. Заедно със Соколова бяха кметът на населеното място Стефан Евтимов, Архимандрит Атанасий – Протосингел на Западна и Средноевропейска епархия, както и почетният ... Прочети още »

На 23 септември се спира движението на камионите над 12 тона по автомагистралите

Днес – 23 септември, от 14 ч. до 20 ч. се спира движението на камионите над 12 тона по автомагистралите и най-натоваренитe пътища. Целта е повишаване на безопасността и увеличаване на пропускателната способност на инфраструктурата в края на почивните дни. Във връзка с очаквания интензивен трафик Агенция „Пътна инфраструктура“ апелира шофьорите да карат разумно и със съобразена скорост, да спазват ... Прочети още »

Какво ще е времето през октомври?

 „Астрономически днес е последният ден на лятото. От климатична гледна точка отдавна сме в есента, още от 1 септември. Хората почувстваха как стана доста по-хладно сутрин.”, каза климатологът проф. Георги Рачев в ефира на „Събуди се“ по NOVA. Есента идва с приятни температури и слънце. В първия официално есенен ден над цялата страна ще е слънчево и без валежи, с ... Прочети още »