Дневен архив: 20/09/2019

Модерен МОЛ ще отвори врати в Перник

Нов търговски и развлекателен център ще отвори врати в Перник. МОЛ-ът ще бъде разположен в над 10 000 кв. м. разгъната застроена площ в сградата на бизнес комплекс „Елена“. Проектът беше представен пред кмета на Общината Вяра Церовска от инвеститора Кирил Славениев, който посочи, че в момента се изгражда и допълнителен корпус към сградата. „Радвам се, че в Перник ще ... Прочети още »

Пет военни паметника в област Перник получават средства за ремонтни дейности

Областният управител Ирена Соколова информира, че Министерски съвет е одобрил допълнителни трансфери по бюджетите на общините за 2019 г. за ремонт, възстановяване, изграждане и довършване на военни паметници. През тази година общините от област Перник са депозирали предложения до Областната комисия „Военни паметници“ с председател областния управител за ремонт и възстановяване на паметници в недобро конструктивно състояние на територията на ... Прочети още »

ОДМВР-Перник предприема мерки за гарантиране на сигурността по пътищата през трите почивни дни

 Засилени мерки за сигурност по пътищата на страната предвиждат от Главна дирекция „Национална полиция“ заради предстоящите три почивни дни. Предвид стратегическото място на Перник и свързващите го национални пътища, полицейското присъствие и тук ще бъде увеличено. Информацията бе обявена на пресконференция в сградата на ОДМВР – Перник от началник сектор „Пътна полиция“ главен инспектор Слави Лазов.    На входно-изходните артерии на ... Прочети още »

Започна есенната кампания в региона

Започна есенната кампания в региона, информираха от Областна дирекция „Земеделие”. До момента е извършена предсеитбена подготовка на 47 145 дка. Най-много площи с предсеитбена подготовка традиционно има в землището на община Радомир- 25 865 дка. Следват стопаните от Перник,  които до сега са извършили предсеитбена подготовка на 10 500 дка. Следват земеделците от Брезник, които до сега имат 7 850 дка с предсеитбена подготовка. ... Прочети още »

РИОСВ-Перник ще санкционира Община Дупница за нарушения на екологичното законодателство

Експерти от РИОСВ-Перник извършиха проверка по сигнал за замърсяване на атмосферния въздух и остра задушлива миризма в района на град Дупница. Установено е, че неприятните миризми са от запалване на закритото общинско депо за неопасни отпадъци. По време на проверката експертите са констатирали, че товарен автомобил на сметоизвозваща фирма изсипва битови отпадъци в закритото депо, а друг камион разтоварва строителни ... Прочети още »

На 20 и 23 септември в пиковите часове се спира движението на камионите над 12 т по автомагистралите

  На 20 септември, последният работен ден преди трите почивни дни около Деня на Независимостта, от 16 ч. до 20 ч. ще бъде ограничено движението на камионите над 12 тона по автомагистралите и най-натоваренитe пътища. Целта е повишаване на безопасността и увеличаване на пропускателната способност на инфраструктурата. Във връзка с очаквания интензивен трафик Агенция „Пътна инфраструктура“ апелира шофьорите да карат ... Прочети още »