Дневен архив: 18/09/2019

ЧЕЗ Електро стартира фейсбук кампания „Моята електронна фактура помага”

Всеки клиент, регистриран за електронна фактура, има възможност да спечели лаптоп, мобилен телефон или смарт часовник От 18 септември до  6 октомври 2019 г., всеки клиент на „ЧЕЗ Електро България“ АД, който е регистриран за получаване на електронна фактура, може да се включи в кампанията „Моята електронна фактура помага“. За да участва, клиентът трябва да хареса страницата на „ЧЕЗ Електро ... Прочети още »

Зам. председателят на ОбС в Перник Милан Миланов отчете свършеното от него през мандата

Зам.председателят на ОбС в Перник Милан Миланов и направи своя традиционен отчет за свършената от него работа по време на четиригодишния мандат. „Смятам, че ние всички, които сме получавали заплати от данъците на хората в Перник, сме длъжни да отчетем пред тях какво сме свършили за отминалите четири години. Това е морално задължение” заяви вчера на нарочна пресконференция Миланов. Той ... Прочети още »

Пернишко присъстве на европейски семинар за сигурността и отбраната

Областният координатор на Младежи ГЕРБ-Перник Александър Александров взе участие в 8-ия Европейски семинар по въпросите на сигурността и отбраната, организиран от Въоръжените сили на Федерална република Германия и „Бундесвер център за публична администрация“. Основни теми бяха сигурността и отбраната на ЕС, сигурността и отбраната на страните- членки на НАТО, сътрудничеството ни в различни дейности и мисии, външните отношения с трети ... Прочети още »

Уникална изложба показва развитието на Радомир

Уникална изложба „10 причини да остана в моя Радомир“ подари „Стандарт“ на общината.  10-те фото пана, представящи преобразяването на втория по брой население административен център в региона, са част от най-новата кампания на вестник „Стандарт“ „Моят град“. В нея се показват поне 10 причини за гордост на хората от българските градове и как техните градоначалници са способствали за промяната по ... Прочети още »

Батановци чества 45-годишнината си като град

Областният управител Ирена Соколова бе гост на 45-годишнината от обявяването на Батановци за град, проведена на православния християнския празник на Светите Вяра, Надежда и Любов.  Празника уважиха още кметът на община Перник Вяра Церовска, народни представители и други официални гости. Ирена Соколова поздрави батановчани за специалния повод: „Батановци е единственият град в община Перник, важен транспортен, културен и социален център. ... Прочети още »

Спортни екипи и топки за футболни отбори в Радомирско

За начало на новия състезателен сезон, футболните отбори на „Верила“  в село Дрен, „Витоша“  – в село Долна Диканя и „Ботев“  в село Друган бяха приятно изненадани от Община Радомир. С решение на постоянната комисия към Общински съвет „Европейски, национални и други програми и проекти, работа с децата и младежта, спорт и туризъм“ и изпълнение от кмета на Община Радомир ... Прочети още »

Две нови спортни площадки в Перник и Батановци

Два чисто нови терена с изкуствена настилка за минифутбол откри днес кметът на Община Перник Вяра Церовска. Спортните съоръжения се намират в квартал „Ралица“, в близост до СБДПЛР „Профилакториум“ и в двора на обединено училище „Христо Ботев“ в град Батановци. С това новоизградените през последните 4 години спортни площадки станаха 17, а съвсем скоро се очаква и откриването на още ... Прочети още »

Бюрото по труда търси 40 шивачки, 34 учители, склададжии, обслужващи магазин

 След като две поредни седмици предлаганите свободни места на трудовия пазар в Перник намаляваха, то през миналата седмица те се увеличиха с 10 и достигнаха 151.  За съжаление, продължават да намаляват  предлаганите свободни места за безработните висшисти. Миналата седмица те бяха с 13 по-малко  и  станаха 19. От тях 13 са за учители. И през миналата седмица бяха актуални офертите за работа ... Прочети още »

Област Перник има готовност за провеждане на Местни избори 2019, докладваха шестте общини и ОИК по места

Десет дни преди старта на изборна кампания за Местни избори 2019, областният управител организира и проведе работна среща за степента на организационно-техническа подготвеност във връзка с провеждането на вота в регион Перник и създадената междуведомствена координация. Участие в нея взеха председателите на Общинските избирателни комисии по места, действащи кметове на общините Перник, Радомир, Брезник, Трън, Земен и Ковачевци, както и ... Прочети още »

До 31 октомври фермерите трябва да докажат реализираното мляко и животни

 От 7 до 31 октомври 2019 г. животновъдите, които са кандидатствали по схемите за обвързана подкрепа за Кампания 2019 г., трябва да докажат реализацията на млякото и млечните продукти, които са произвели. В същия период фермерите доказват и реализираните на пазара животни. За целта се подават документи по образец в областните  дирекции на ДФ „Земеделие“.    Реализацията на млякото и млечните продукти се доказва за периода 01.10.2018 г. ... Прочети още »