Дневен архив: 17/09/2019

Днес да почерпят…

На 17 септември Православната църква  почита  паметта на мъчениците София, Вяра, Надежда и Любов, загинали в мъчения за Христовата вяра. София, чието име означава „мъдрост“, била благочестива жена с три дъщери, които кръстила на основните християнски добродетели – Вяра, Надежда и Любов. Момичетата били родени в Рим, когато властите жестоко преследвали вярващите в Христа. Майката и дъщерите не криели своята ... Прочети още »

Белодробната болница в Перник започна безплатни прегледи за туберкулоза!

 „Специализирана болница за активно лечение на белодробни болести-Перник” в периода от 16 до 20 септември ще извършва безплатни прегледи за туберкулоза в рамките на кампанията „Седмица на отворените врати”. Желаещите да бъдат прегледани не е необходимо да имат направление от личния лекар. Кампанията „Седмица на отворените врати” се осъществява в изпълнение на Националната програма за превенция и контрол на туберкулозата ... Прочети още »

278 нарушения установи Инспекцията по труда за един месец

78  проверки по спазване на трудовото законодателство и осигуряване на здравословни и безопасни условия на труд е извършила Дирекция „Инспекция по труда”  на територията на област Перник през медец август. Най-много проверки през изминалия месец-55, са извършени по искане на работодатели във връзка с  чл. 302/303 от  Кодекса на труда. 20 от проверките са за установяване изпълнението на издадени предписания ... Прочети още »

На 30 септември изтича срокът за подаване на коригиращи декларации

На 30 септември изтича срокът за подаване на коригиращи декларации от физическите и юридическите лица, напомнят от Националната агенция за приходите. Гражданите и фирмите имат възможност еднократно да коригират данните, посочени в годишната декларация за облагане на доходите на физическите лица и формуляра за облагане с корпоративни данъци на юридическите. Това става с подаването на еднократна коригираща декларация, след изтичане ... Прочети още »