Дневен архив: 16/09/2019

92-ма първокласници от 11-то ОУ прекрачиха за пръв път училищния праг

Новата учебна година започна в 11-то Основно училище под звуците на българския химн и с издигане на родния трибагреник. 620 ученици ще се обучават в 11-то Основно училище „Елин Пелин” през учебната 2019/2020 г. За първи път прекрачиха училищния праг 92-ма първокласници обособени в 4 паралелки. ”Положихме много усилия и успяхме навреме да приключим с ремонтите до началото на учебната ... Прочети още »

ТПГ”Мария Кюри” започна новата учебна година с електронен дневник

Успешно стартира новата учебна 2019/2020 година за ТПГ”Мария Кюри”. Две нови паралелки са сформирани тази учебна година в гимназията: „Машини за гореща обработка на металите” и „Технологичен и микробиологичен контрол в хранително-вкусови производства”. Първата паралелка е единствена и защитена паралелка от списъка на професиите за което сме много щастливи. За другата паралелка гимназията получи подкрепата на бизнеса в лицето на ... Прочети още »

С молебен и водосвет за здраве започна новата учебна година в Перник

С молебен и водосвет за здраве в църквата „Св. Иван Рилски” започна новата учебна година в Перник. За здравето, благоденствието, и просперитета на експертите и работещите в сферата на образованието, както и на обучаващите се в начален, гимназиален и прогимназиален етап, се помолиха областният управител Ирена Соколова, кметът на община Перник Вяра Церовска, народни представители и граждани. Всички заедно отправиха ... Прочети още »

Обновена и иновативна база в ПМГ „Христо Смирненски”

Областния управител Ирена Соколова присъства на тържествата по повод първия учебен ден в училища на територията на община Перник – ПМГ „Христо Смирненски”, ОУ „Св. Иван Рилски” и Професионална гимназия по икономика. Заедно с директора на Природоматематическата гимназия Емилия Грозданова, Соколова разгледа и се запозна с реновираните учебни кабинети на учениците от пети и осми клас, както и с изцяло ... Прочети още »

Поздравителен адрес от народните представители от БСП за област Перник

Уважаеми учители, Скъпи ученици и родители, В първия ден на новата учебна година се обръщаме към вас с пожелания за здраве и много успехи. На Вас, уважаеми учители, поверяваме най-свидното – нашите деца, защото няма по-висша ценност за всеки родител от това да даде добро възпитание и образование на детето си. Вашият професионализъм и всеотдайност дават на бъдещото поколение увереността ... Прочети още »

Поздравителен адрес от депутатите от ПП ГЕРБ в Перник

СКЪПИ УЧЕНИЦИ, УВАЖАЕМИ УЧИТЕЛИ, УВАЖАЕМИ РОДИТЕЛИ, Приемете нашите сърдечни поздрави по повод началото на новата учебна година. Най-вълнуващият ден за българското училище, защото отбелязваме тържеството на духа и знанието, пожелаваме на добър час на нашето бъдеще и с трепет гледаме как децата ни поемат по най-ценния и най-дългият път – пътя на знанието и просвещението. Скъпи ученици, Нека началото на ... Прочети още »

Приятелски турнир по футбол с над 100 участници, под егидата на Асарел-Инвестмънт“, се проведе в село Ноевци

За втора поредна година  на 14 септември стадионът на брезнишкото село Ноевци беше домакин на приятелски турнир по футбол. Той се организира от футболен клуб „Черногорец“-Ноевци, под егидата на минно-добивното дружество „Асарел-Инвестмънт“.  Над 100 участници се включиха в спортната инициатива. Те  формираха 12 отбора, които представяха  своите населени места, бранша, фирмите и институциите, в които работят на територията на община ... Прочети още »

Поздравителен адрес от председателя на „КРИБ Перник”

УВАЖАЕМИ ДИРЕКТОРИ, УВАЖАЕМИ УЧИТЕЛИ И РОДИТЕЛИ, СКЪПИ УЧЕНИЦИ,                                                    ЧЕСТИТ ПЪРВИ УЧЕБЕН ДЕН !                                                                        ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ЗНАНИЕТО ! Поздравявам Ви с началото на учебната 2019/2020 година, в деня, в който по традиция се открива новата учебна година в българското училище. Този ден събира в едно безгрижието на младостта и опита на мъдростта ! Пожелавам Ви много сили и ... Прочети още »

Поздравителен адрес от губернатора на Перник по повод първия учебен ден

ДО  ДИРЕКТОРИТЕ, УЧИТЕЛИТЕ И УЧЕНИЦИТЕ ОТ  ОБЛАСТ ПЕРНИК  П О З Д Р А В И Т Е Л Е Н   А Д Р Е С  УВАЖАЕМИ ГОСПОЖИ И ГОСПОДА,  Поздравявам всички Вас в този специален Първи ден на учебната 2019/2020 година! Днешният празник, пренесен и съчетан с традицията, съхранен дълбоко в сърцето на българина, отдавна е издигнат на пиедестал ... Прочети още »

727 първолаци от община Перник ще прекрачат днес за първи път прага на училището

С общ молебен и водосвет ще започне първият учебен ден в Перник, който тази година се падна на 16 септември. Ритуалът за успех и благополучие през новата учебна година на всички ученици, учители, родители и жители на града започва в 8.00 часа в храм „Св. Иван Рилски“.  727 първокласници в община  Перник ще прекрачат за първи път днес прага на ... Прочети още »