Дневен архив: 15/09/2019

Детската площадка край радомирската хижа „Орлите“ обновена

За поредна година членовете на радомирската структура на ГЕРБ се включиха активно в инициативата „Да изчистим България заедно“. Почистена и боядисана бе детската площадка край хижа „Орлите“. В акцията взеха участие кметът на общината Пламен Алексиев, председателят на Общинския съвет Светослав Кирилов, общински съветници, членове и симпатизанти на партията. „Общата мисия на всички бе да направим мястото по приветливо място ... Прочети още »

Кралев дол посрещна стотици гости на Кръстовден

В денят, когато Православната ни църква чества големия християнски празник Кръстовден, китното пернишко село Кралев дол събра стотици земляци на традиционен събор. Местните жители и гостите на празника бяха поздравени по случай хубавия празник от кмета на Община Перник Вяра Церовска, която им пожела много здраве, щастие и топлина в семейното огнище. „Щастлива съм да споделя днешния празник с вас, ... Прочети още »

Изключителен интерес към форума Baby love

За първи път на медицински форум в Перник бяха представени най-важните неща, с които се сблъскват младите родители. Изложението Baby love беше открито вчера от кмета на общината д-р Вяра Церовска и продължи през целия ден в Двореца на културата. „Много се радвам, че днес съм тук и имам възможността да открия тази прекрасна инициатива, която се надявам да се ... Прочети още »

И държавните структури се включиха в „Да изчистим България заедно”

И тази година в кампанията „Да изчистим България заедно“ активно се включиха териториалните структури и общините в региона, съобщиха от областната администрация. По покана на областния управител и директорите на ведомствата, служителите от 14 институции бяха заявили желанието си да се включат в кампанията, като сами са определили своите локации за почистване. Отборът на Областна администрация почисти пътя до хижа ... Прочети още »

Турнир по хокей на трева „За купата на Перник”

За четвърта поредна година кметство „Изток“ беше домакин на турнир по хокей на трева за „Купата на град Перник“. Над 70 младежи на възраст до 12 и 14 години излязоха на терен в квартала.  Състезанието се провежда под патронажа на кмета на Перник Вяра Церовска и е кръг от държавното първенството на Федерацията по хокей на трева. Наградите на победителите ... Прочети още »

Боби и Кели гостуваха на пернишките деца

Децата на Перник вече имат нови приятели, а това са Боби и Кели. Популярните герои  пресякоха безопасно пешеходната пътека пред Закрития мост в центъра на Перник. Триизмерните детски фигури в реален размер са част от кампанията “Пресичай безопасно”, подкрепена от община Перник и кметство „Изток“ ,преди старта на новата учебна година. Те показаха на децата в града какво поведение да ... Прочети още »

Община Ковачевци получи пари за ремонт на военен паметник

Министерски съвет одобри допълнителен трансфер по бюджета на община Ковачевци за  2019г., за ремонт на военния паметник в село Слатино.  С Постановление на Министерски съвет №219 от 5 септември 2019г. Са отпуснати средства на Община Ковачевци в размер на 3000 лева.  Паметникът–костница в Слатино е изграден в памет на убитите герои през войните 1912-1944г. Паметникът е изграден от бигор.  Съгласно ... Прочети още »