Дневен архив: 13/09/2019

Наградиха кметът на Перник за развитието на туризма

Голямо признание – кметът на Община Перник Вяра Церовска беше удостоена с високото отличие за развитие на туризма в България. Призът й беше връчен от Димитър Маргаритов, председател на комисията за защита на потребителите. Признанието е за „Утвърждаване на България като туристическа дестинация“ и по случай Световния ден на туризма. „Искам да изкажа специални благодарности на Министерството на туризма, „Дестинация ... Прочети още »

Община Радомир с отличие „Алтернативен туризъм”

Престижното отличие на Дестинация България – „Българските общини – туризъм, култура, бизнес“ в категорията „Алтернативен туризъм“ бе връчено на Община Радомир. На церемония в Централния военен клуб в София медийна компания „К и П Адвъртайзинг“ отличи общини, инвеститори и мениджъри, допринесли за развитието на туризма в България. Разположена в едноименната котловина по поречието на река Струма и намираща се само ... Прочети още »

Заседава Областната комисия по безопасност на движението

Сигурността и пътната безопасност бе основната тема на последното заседане на Областната комисия по безопасност на движението, което бе ръководено от губернатора Ирена Соколова. В работата му участва Малина Крумова – председател на Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата”. „Виждаме една много голяма активизация навсякъде по места за свикване и ефективна работа на областните комисии по безопасност на движението“, ... Прочети още »

Старец пострада при пожар в Трън

Възрастен мъж е пострадал при пожар, избухнал в дома му. Инцидентът е станал вчера, около 15 часа. 81-годишен мъж от Трън варил компоти в двора си. Огнището се намирало близо до прозореца на къщата му. Пламъкът се засилил и запалил близкостоящите дърва за огрев. Засегнат е прозорецът на къщата и са опушени стените на сградата. Пенсионерът е пострадал при опит ... Прочети още »

Обвинен за убийство в Драгомирово остава в ареста

Софийският апелативен съд е потвърдил мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо 33-годишнвия Р.Р., обвинен от Окръжна прокуратура – Перник, за извършено от него престъпление по чл. 115 от Наказателния кодекс Съдът е приел доводите на Софийска апелативна прокуратура относно обосновано предположение за авторството на деянието, а именно причастността на обвиняемия Р., който е общински съветник в Земен към убийството ... Прочети още »

БСП се регистрира за участие в местните избори

 БСП-Перник се регистрира за участие в Местни избори 2019  в ОИК – Перник. Документите на левицата бяха внесени от народния представител от ПГ на „БСП за България“ Станислав Владимиров, народния представител  инж. Любомир Бонев, председателя на Областния съвет на БСП – Перник Валентин Петков и председателя на Общинския съвет на БСП – Перник Кирил Леонов. Заедно с тях в ОИК ... Прочети още »

БДЖ склони да възстанови разписанието на влаковете през гара Батановци

Областният  управител на Перник и кметът на град Батановци проведоха среща с ръководството на БДЖ във връзка с промени в разписанието на бързите влакове по направлението София-Благоевград-София. На срещата бяха обсъдени необходимостите от спирането на влаковете на гара Батановци, които се ползват редовно от местното население.  На база на получената информация от губернатора и кмета бе взето обосновано решение да бъде възстановено ... Прочети още »

Доброволци ще залесяват с първите контейнерни фиданки, произведени от ЮЗДП по програма Лайф

 На 14 септември – събота, Югозападното държавно предприятие ще бъде домакин и партньор на голяма доброволческа акция за създаване на нова гора в района на „ДГС София”.Залесяването ще се извърши край с. Локорско, в горски територии с унищожени от корояди иглолистни насаждения.  На площ от 10 декара ще бъдат засадени 3600 контейнерни фиданки от черен бор и дъб. Всички те ... Прочети още »

Васил Велев мрачно: Кризата вече дойде, индустрията се свива продажбите падат!

„И в машиностроенето, и в електротехниката, и в текстил и облекло, в производството на мебели, на метали имаме спад и то от месеци“ За индустрията въпросът дали идва криза не стои – всъщност кризата дойде. Това заяви пред БНР председателят на Асоциацията на индустриалния капитал Васил Велев.   „За юни статистиката отчете спад на износа с 6,4%. За юни и юли ... Прочети още »