Дневен архив: 12/09/2019

Кметството и читалището на село Богданов дол организираха празник за децата

Кметството и читалище „Пробуда 1928” в село Богданов дол, организираха за шести пореден път за децата от селото, в навечерието на новата учебна година,  празник, под надслов „Сбогом лято, здравей училище”. Ди джей  Юри се постара да повдигне настроението както на малчуганите, така и на техните родители. Организаторите на празника бяха подготвили да всички присъстващи  сладкищи, бонбони, сокове и разбира ... Прочети още »

Перник отново се включва в „Да изчистим България заедно”

И тази година Община Перник ще се включи в инициативата на bTV Media Group „Да изчистим България заедно“. С мащабната акция страната ни и града ни ще стане част от Световния ден на почистването, въведен от Естония. На 14 септември ние и милиони хора от над 150 страни ще чистим заедно. И този път кампанията ще бъде подкрепена от ЕКО ... Прочети още »

Високо отличие за директора на РДПБЗН от министъра на вътрешните работи

Областният управител Ирена Соколова поздрави директора на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” Перник по повод полученото от него високо признание.  Комисар Емил Марков е награден с най-високо почетно отличие на МВР „За доблест и заслуга” III степен от министъра на вътрешните работи Младен Маринов в навечерието на 14 септември – Професионалният празник на огнеборците от цялата страна. ... Прочети още »

Официално!37 ще са мандатите в бъдещия ОбС в Перник

Вече е официално – мандатите в бъдещия пернишки зцаконодателен орган ще са 37, както прогнозирахме наскоро. Бройката е посочена в решение на Общинската избирателна комисия, взето на 9 септември. След получено писмо от Териториално звено ГРАО, в което е посочено, че към 17 юли тази година населението на община Перник, въз основа на водените регистри за населението по постоянен адрес  ... Прочети още »

Протест в Дивотино заради безводието

Жителите на пернишкото село Дивотино излязоха на протест заради поредното спиране на водата. В части на селото налягане няма, а аварии се случват постоянно, оплакаха се те. По думите на потърпевшите проблемът продължава с месеци, а кметът бездейства. „Шест дни не сме имали абсолютно никаква вода. След това се пускаше на части, след това започна пак да се спира. Плащаме ... Прочети още »

„Топлофикация Перник” възстановява топлоподаването в града тази нощ

Днес, до вечерта,  абонатите на „Топлофикация Перник” вече ще имат топла вода. Това увери изпълнителният директор на топлофикационното дружество инж. Любомир Спасов на импровизиран брифинг тази сутрин пред  ТЕЦ ”Република”. На него присъстваха кметът на Перник Вяра Церовска, временно изпълняващият длъжността директор на РИОСВ-Перник Анелия Дренска и разбира се, представители на централните и регионални медии. Журналистите не станахме свидетели на ... Прочети още »

Представители на Световната банка посетиха Перник

Кметът на Община Перник Вяра Церовска прие представители на Световната банка. На проведената среща беше представена мисията на Световната банка по изпълнението на съвместен проект с Министерство на вътрешните работи, свързана с управлението на риска от бедствия и аварии. В дискусията освен градоначалниа, участие взеха зам.-кметът Денислав Захариев, Алана Симпсън – представител на Световната банка, заедно със своя екип от ... Прочети още »

Община Ковачевци организира за децата празнично шоу, за да изпрати ваканцията и посрещне новата учебна година

По повод  края на лятната ваканция и наближаващата нова учебна 2019-2020 година, кметът на община Ковачевци организира забавно детско шоу. Аниматори на събитието бяха  парти агенция „ЖиВентъртейнмънт“, която по покана на Община Ковачевци се погрижи да организира многобройни забавления и игри, в които се включиха  малки и големи.  С много положителни емоции и вълнение закрихме поредното игриво, щуро и забавно ... Прочети още »

Батановци се пребори срещу спрените влакове

Областният управител на Перник Ирена Соколова и кметът на град Батановци Радослав Банчев проведоха среща с ръководството на БДЖ във връзка с промени в разписанието на бързите влакове по направлението София-Благоевград-София. На срещата бяха обсъдени необходимостите от спирането на влаковете на гара Батановци, които се ползват редовно от местното население.  На база на получената информация от губернатора и кмета, бе взето ... Прочети още »

Изгоря още един декар гора в Голо бърдо над Радомир

Един декар борова гора е унищожен при пожар в Голо бърдо. Огънят е тръгнал вчера, около 17,45 ч. Масивът, собственост на Горско стопанство Радомир, е спасен от служители на местната пожарна и представители на горското. Причината е небрежност при боравене с открит огън. Това е поредния пожар в този масив и отново причината е човешката небрежност. Унищожени са десетки декари ... Прочети още »