Дневен архив: 11/09/2019

Перник – домакин на изложението Baby love

Перник за първи път ще бъде домакин на изложението Baby love . В престижния форум, който ще бъде открит от 10 часа на 15 септември в Двореца на културата, ще  дойдат представители на най-добрите фирми за България за медицинска техника и козметика. Това заяви главният организатор на събитието  Валентина Страхилова, областен координатор на Алианса на българските акушерки и общински съветник. ... Прочети още »

Водните съоръжения са от средата на миналия век!

„Всички водни съоръжения в Община Перник са изграждани в средата на миналия век. Пречиствателната станция е въведена в експлоатация през 1955 година с капацитет 600 л/сек. на секунда.Периодът на експлоатация е повече от 60 години и е довел до значителни загуби на питейна вода. При изследванията, които направихме във връзка с изготвянето на проекта за водния цикъл беше установено, че ... Прочети още »

Поредният скандал разтърси минипарламента в Перник

Точка първа от дневния ред на вчерашното извънредно заседание на пернишкия законодателен орган – изслушване на градоначалника по трите основни проблема в момента на общината – вода, въздух, топло, по искане на левите общински съветници, стана причина за поредния грозен скандал в минипарламента. Близо час и половина леви и десни „си мериха сенките” и си доказваха кой е по-велик, кой ... Прочети още »

Откриха паметника на генерал-майор Ваклин Церковски

Специална церемония събра официални лица, много гости и граждани на откриването на паметника на именития военен деец – генерал-майор Ваклин Церковски в квартал Църква. Събитието уважиха областният управител Ирена Соколова, директорът на Дирекция „Социална политика“ към Министерство на отбраната Иво Антонов, кметът на община Перник Вяра Церовска и на кметство Църква Румен Петров, представители на военно-родолюбиви съюзи.     В словото ... Прочети още »

Тежка авария в района на кръговото при БИЛЛА

Днес сутринта районът около хипермакет БИЛЛА приличаше на огромно езеро. Причината – тежка авария преди кръговото. Движението бе затруднено, водният поток се лееше и по улиците в квартал „Твърди ливади”. От ВиК уточниха, че аварийните екипи работят, на сухо са останали три пернишки квартала – освен в „Твърди ливади”, вода няма и в „Рудничар” и „Проучване”. Заради аварията без питейна ... Прочети още »

Полицията и ОДБХ започват инспекции в региона

Институциите в област Перник с резултатност в недопускането на Африканска чума по свинете, отчетоха на седмичното заседание на Областната епизоотична комисия, ръководен от областния управител Ирена Соколова. Обсъдено бе приключването на кампанията за изплащане на средства за дезинфекция на собствениците на прасета, които са ги заклали във връзка с превенцията на Африканската чума по свинете. Соколова информира, че след обработка ... Прочети още »

Чистотата на въздуха – болна тема за Перник

„Чистотата на атмосферния въздух е тревожна тема, която вълнува всички жители на нашия град. Това е един много важен период, в който институциите заедно с действащите предприятия е необходимо да осъзнаят, че проблемът трябва да се реши по правилата в условията на Закона. Убедена съм, че перничани ще имат топла вода и парно и това ще се случи скоро“. Това ... Прочети още »

Ревнивец потроши огледалата на автомобил

Служители от Второ районно управление разследват случай на унищожаване и повреждане. Около 2 часа тази нощ е подаден сигнал от 23-годишен младеж, че познат за него мъж е счупил страничното огледало на лекият му автомобил марка „Мерцедес“. Колата била спряла на паркинг на улица„Овар“ в пернишкия квартал „Изток“. Органите на реда започнали разследване. По първоначални данни младежът е бил с ... Прочети още »

Трактор и камион горяха в Станьовци

Трактор и камион са горели в брезнишкото село Станьовци. Огънят е тръгнал малко преди 2 часа през нощта. Пламнали трактор „Беларус“ и товарен автомобил „ИФА“, собственост на 58-годишен местен жител. Незабавно на мястото на произшествието пристигнали два противопожарни автомобила от районните служби „Пожарна безопасност и защита на населението” в Перник и Брезник. Пламъците били  потушени, като не са допуснати други ... Прочети още »

Пред Темида 19-годишен, карал нерегистриран мотопед

19-годишен се изправя пред съда за шофиране на нерегистриран мотопед. На 1 юни тази година, в Перник бил проверен мотопед, шофиран от 19-годишен местен жител. Органите на реда установили, че моторното превозно средство не е регистрирано по надлежния ред в Република България. Младежът е привлечен като обвиняем и му е наложена мярка за неотклонение „подписка“. Работата продължава съвместно с Районна ... Прочети още »