Дневен архив: 10/09/2019

Административният съд в Перник отмени наложената принудителна мярка на РИОСВ за спирането на 4 и 5 парогенератор на „Топлофикация Перник”

Административният съд в Перник сложи край на разпространените твърдения, че „Топлофикация Перник” е източник на замърсяването на въздуха над града. Пернишкият съд доказа, че е независим и неподвластен на атаките на политически сили и еко организации, които седмици наред се упражняваха върху работата на топлофикационното дружество без да са наясно с режима на работа на централата. Съдът излезе със становище, ... Прочети още »

Жители на Батановци търсят помощ от Соколова

Областният управител Ирена Соколова проведе среща с жители на гр. Батановци във връзка с намерението за отпадане от разписанието на влакове №5621 и №5622 по линията София – Благоевград – София. Гражданите запознаха губернатора с желанията на пътуващите, както и с опасенията им, предоставяйки подписка за запазване на досегашното разписание.  Соколова уточни, че е във връзка с управлението на БДЖ ... Прочети още »

Драгичево ще има нов парк!

Започнахме работата по изграждането на нов парк в центъра на село Драгичево. Новината съобщи кметът на населеното място Виктор Викторов. Той издаде, че предстои озеленяване, поставяне на пейки и детска площадка, тенис маса и маса за шах. „В почивните дни поставихме оградата. Утре започваме да редим плочките. Благодаря на Община Перник за съдействието. Благодаря на всички граждани, които ми помагат ... Прочети още »

Тръгна обществената поръчка за „Марина бара”

Стартира обществената поръчка за изграждането на пътна връзка „Марина бара“ . Добрата новина дойде от сайта на Агенция пътна инфраструктура, която обяви обществена поръчка за изпълнител на строителство на пътна връзка „Марина бара“, отклонение от републикански път I-6 София – Радомир. В близко време хиляди перничани и гости на града ще могат много бързо и удобно да стигат до центъра ... Прочети още »

ПП ГЕРБ първа се регистрира в ОИК- Перник за участие в местните избори

Политическа партия ГЕРБ се регистрира първа в Общинската избирателна комисия в Перник за участие в Местни избори 2019 година. Документите бяха внесени от областния координатор и кмет на община Перник Вяра Церовска. Тя беше придружена от народния представител д-р Александър Александров, общинския ръководител Ирена Соколова, членове на общинското ръководство и адвокат Милена Миланова. „ГЕРБ влиза в кампанията за Местни избори ... Прочети още »

Разследват грабеж на старица в „Изток”

Служители от Второ районно управление са започнали досъдебно производство за грабеж. Престъплението е извършено вчера, около 18 часа, във вход на блок, намиращ се на улица „Рашко Димитров“ в пернишкия квартал „Изток“. Неизвестен към този  момент мъж издърпал златен медальон от врата на 79-годишна жена и избягал в неизвестна поска. След подадения сигнал били предприети действия за установяване на извършителя. ... Прочети още »

Нови пожари в Перник и Радомир

Около 13,45 ч. е подаден сигнал за горящ дървен материал в центъра на радомирското село Дрен. Незабавно към мястото на произшествието се отправил един противопожарен автомобил. Пламъците били локализирани, като са унищожени около 5 куб. м. дървен материал. Причината е небрежност при боравене с открит огън. Пет часа по-късно е пламнал силов кабел в ел.табло. Съоръжението се  намира между жилищни ... Прочети още »

Перничанин преби съгражданин

38-годишен перничанин е задържан за побой над свой съгражданин. Инцидентът е станал вчера, около 21 часа, на спортна площадка в пернишкия квартал „Драгановец“. 31-годишен мъж бил ударен в областта на лицето с юмрук, при което получил счупване на челюстта. След подаден сигнал, белезниците щракнали около ръцете на заподозрения, 38-годишен от областния град. Задържан е за 24 часа с полицейска мярка. ... Прочети още »

РИОСВ издаде предписание „Топлофикация Перник“ да премахне 90 тона слама от площадката си

Регионалната инспекция по околната среда и водите в Перник издаде предписание на „Топлофикация Перник“ да отстрани от площадката на ТЕЦ „Република“ всички налични горива, които не са разрешени за изгаряне, съгласно действащото Комплексно разрешително на предприятието. Предписанието е входирано на 9.09.2019 г  в „Топлофикация Перник“, а срокът за изпълнението му е до 13-ти септември 2019 г. Предписанието е издадено във ... Прочети още »

5 ПТП и леко увеличение на обажданията и прегледите отчитат в ЦСМП-Перник в почивните дни

Леко увеличение на обажданията на телефон 112 и на амбулаторните прегледи в Центровете за спешна медицинска помощ в региона има през изминалата седмица. Това информира директорът на ЦСМП-Перник д-р Валери Симеонов. Според него почти двойно са се увеличили амбулаторните прегледи в петък и събота и обажданията на телефон 112 в неделя. Освен това в почивните дни има 5 пътнотранспортни произшествия. ... Прочети още »